fbpx
Skip to main content
Mućke

Koliko puta ste je gledali? Pre 37 godina emitovana je prva epizoda serije "Mućke"!

Foto: Instagram Printsreen/only_fools_banter
Serija je u Srbiji emitovana više puta, na različitim televizijama.

TV stanica BBC 1 emitovala je 8. septembra 1981. godine prvu epizodu popularne TV serije "Mućke". Do 25. decembra 2003. godine, emitovane su 64 epizode i 16 božićnih specijala. Prvu epizodu scenarista Džon Salivan nazvao je "Veliki brat".

DODELJENE NAGRADE U VENECIJI! Nagrada "Zlatnog lava" pripala filmu "Roma", reditelja Alfonsa Kuarona!

Iako se mnogima činilo da je mlađi brat Rodni Troter otpevao pesme sa najavne i odjavne špice, zapravo ih je otpevao sam scenarista Džon Salivan. Zanimljivo je i da Dejvid Džejson, neprevaziđeni muljator, nije bio prvi izbor za ulogu Del Boja. To je trebalo da bude Džim Broudbent, koji se ipak pojavio u seriji kao inspektor Roj Slejter.

Popularni dvojac "2 Cellos" održao nezaboravan koncert u Beogradu, a kao specijalni gost pojavio se Željko Joksimović

Prvi naziv serije je trebalo da bude "Readies", što u slengu znači novac, a razmišljalo se i o imenu "Big brother", kako je nazvana prva emitovana epizoda.

Drugar Troterovih, Triger stalno Rodnija zove Dejv, a da li iko zna kako se on zaista zove? U seriji naravno? Misterija rešena, Trigovo ime je Kolin Bel.

Muž je zabranio ovu LEGENDARNU scenu sa Merilin Monro, jer su joj se videle gaćice! (FOTO)

Stric "During the war" Albert uopšte nije glumac, 40 godina se bavio bankarstvom, a u svojoj 57. godini dao je otkaz i počeo amaterski da se bavi glumom.

Završeno snimanje serije "Jutro će promeniti sve" koja će se emitovati ove jeseni na RTS-u

"Mućke" su mu promenile život.

Derekova uzrečica "lovely jubbly" (bajno-sjajno) ima veze sa sokovima koji su se prodavali 50-tih i 60-tih godina prošlog veka. Salivan je iskoristio njihov slogan "jubbly" da bi napravio Del Bojevu uzrečicu.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd