fbpx
Skip to main content
Lazar Ristovski u filmu Dnevnik mašinovođe

LAZAR RISTOVSKI NAJBOLJI GLUMAC: "Dnevnik mašinovođe" trijumfovao na festivalu u Pragu

Foto: Youtube printscreen/Art Vista
Nagrađeni "Zlatnom zvezdom".

Film ''Dnevnik mašinovođe'' Miloša Radovića i glumac Lazar Ristovski nagrađeni su na Festivalu nezavisnog filma u Pragu (Prague Independent Film Festival), saopštila je danas producentska kuća "Zillion film".

Radovićev film je proglašen najboljim na festivalu u Pragu i nagrađen "Zlatnom zvezdom", dok je Ristovski dobio "Zlatnu zvezdu" za najboljeg glumca i Gran pri festivala - "Zlatnog orla" za doprinos evropskoj filmskoj umetnosti.

"Dnevnik mašinovođe", Radović i Ristovski, koji pored toga što igra u filmu, takođe je i producent, već su nagrađeni na više festivala.

lazar ristovski
Foto: Profimedia

Na 64. Pulskom filmskom festivalu Radović je osvojio "Zlatnu arenu" za najbolju režiju, dok je žiri mladih filmofila nagradio "Dnevnik mašinovođe" kao najbolju manjinsku koprodukciju.

"Dnevnik mašinovođe" je proglašen i najboljim filmom na festivalu "The Golden Linden" u Sofiji, Ristovski je dobio nagradu za životno delo "Zlatna iguana" u Meksiku, a radović je proglašen najboljim rediteljem na "Winter Film Awards" festivalu u Njujorku.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Džaipuru Radović je dobio "Zlatnu kamilu" kao najbolji reditelj, a film je odlično primljen od strane indijske publike.

U Manhajmu "Dnevnik mašinovođe" je proglašen najboljim filmom od strane žirija, publike, ekumenskog žirija i nemačkih distributera, a trijumfovao je i na ARPA međunarodnom filmskom festivalu.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd