fbpx
Skip to main content
Ne zovi me sine

Merlinka festival: Berlinare u Beogradu od 8. decembra (FOTO)

Foto: Promo
Festival će se održati u Domu omladine, trajaće do 14. decembra i biće prikazano šest filmova.

U okviru osmog Merlinka festivala koji počinje 8. decembra u Domu omladine Beograda i traje do 14. decembra biće prikazano šest filmova koji su svoje premijere imali na ovogodišnjem Berlinaleu.

Među njima su brazilski igrani „Ne zovi me sine“, francuski igrani „Teo i Hugo“, austrijski dokumentarni „Braća noći“, američki dokumentarni „Mepltorp: Gledaj fotografije“, holandski dokumentarni „Zauzmi pozu“ i izraelski „Ko će me voleti sada?“.

LJUBIŠA SAMARDŽIĆ SE BORI ZA ŽIVOT! Glumac u kritičnom stanju, evo kakve su prognoze lekara!

Brazilski film „Ne zovi me sine“ otvara ovogodišnji Merlinka festival i prati mladog Pjera koji otkriva da je kao beba bio kidnapovan od strane žene za koju je sve vreme mislio da mu je majka i nosi se sa posledicama onoga što je njegova „majka“ učinila, kao i sa svojom biološkom porodicom. Film je na Berlinaleu osvoji nagradu „Teddy“.

Francuski film „Teo i Hugo“ prati dvojicu mladića koji se sreću u seks klubu u Parizu. Tokom seksualnog odnosa izmeđ njih se javlja specijalna veza. Zajedno izlaze iz kluba i lutaju ulicama noćnog Pariza sve dok se ne suoče sa realnošću. Film je osvojio nagradu publike „Teddy“ na Berlinaleu.

Teo i Hugo
Foto: Promo

Austrijski dokumentarac „Braća noći“ prati grupu mladih bugarskih Roma koji su došli u Beč tragajući za slobodom i brzim novcem. Oni prodaju svoja tela i tim novcem izdržavaju svoje žene i porodicu u Bugarskoj. Reditelj Patric Chiha biće gost ovogodišnjeg Merlinka festivala.

Braća noći
Foto: Promo

Američki dokumentarac „Mepltorp: Gledaj fotografije“ posvećen je legendarnom američkom fotografu i skandal majstoru Robertu Mepltorpu i njegovom jedinom cilju da uspe, ne samo kao umetnik, već i kao slavna ličnost. Dokumentarac je nominovan za dva Prajmtajm Emija.

Mepltorp
Foto: Promo

Holandski dokumentarac „Zauzmi pozu“ prati grupu Madoninih igrača koji su bili deo njene turnje „Blond ambition“ i filma „U krevetu sa Madonom“. Film nam pokazuje gde su 25 godina kasnije i otkrivaju nam istine o životu tokom i nakon te turneje.

Zauzmi pozu
Foto: Promo

Izraelski dokumentarac „Ko će me voleti sada?“ osvojio je nagradu publike „Panorama“ na Berlinaleu. Film prati 39-godišnjeg padobranca u izraelskoj vojsci koji živi u Londonu i saznaje da je HIV pozitivan i započinje put pomirenja sa religioznom familijom u Izraelu.

Ko će me voleti sada?
Foto: Promo

Merlinka festival je ove godine pripremio 57 filmova za svoje posetioce, a detaljnije o njima možete naći na sajtu www.merlinka.com

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd