fbpx
Skip to main content
Madona

MERLINKA FESTIVAL VOLI PONEDELJKE: Poslastice za Madonine fanove (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/ Merlinka Fest
Peti dan osmog Merlinka festivala.

Petog dana na repertoaru osmog Merlinka festivala u Domu omladine Beograda biće u 17 časova prikazan srpski igrani film „Otvorena“ o prijateljstvu između Sare i Alise koje se završava kada Sara saopštava svoje seksualne želje Alisi; u 19 časova američki dokumentarac „Mepltorp: Gledaj fotografije“ o provokativnom i legendarnom fotografu Robertu Mepltorpu; a u 21 čas holandski dokumentarac „Zauzmi pozu“ o Madoninim igračima.

Mladi reditelj Momir Milošević predstaviće svoj prvi dugometražni igrani film „Otvorena“ publici Merlinka festivala i odgovarati na njihova pitanja nakon projekcije.

Pozorište Atelje 212 gostuje u Ljubljani ekskluzivno sa dve svoje predstave! (FOTO)

Slađana Novaković iz izdavačke kuće „Rende“ najaviće američki dokumentarac „Mepltorp: Gledaj fotografije“ o fotografu koji je od rane mladosti imao samo jedan cilj, da uspe, ne samo kao umetnik već i kao slavna ličnost, za šta nije mogao da izabere bolji period nego period Vorholove Fabrike, Studia 54, gej revolucije i ere neobuzdane seksualnosti. Film je bio nominovan za dve Emi nagrade.

LOVEFEST OBJAVIO AFTERMOVIE: Ovo su najlepši trenuci festivala ljubavi (VIDEO)

Madonine fanove očekuje poslastica u vidu dokumentarca „Zauzmi pozu“ koji prati njene igrače sa turneje „Blond Ambition“, a koje poznajemo iz spota Vogue i filme „U krevetu sa Madonom“. Sedmorica mladih igrača pridružilo se Madoni 1990. godine na njenoj najkontroverznijoj turneji. I na pozornici i u filmu oni su pokazali kako neko treba da izrazi sebe. Sada, 25 godine kasnije, oni otkrivaju istinu o životu tokom i nakon te turneje. „Zauzmi pozu“ je dramatična priča o pobeđivanju srama i pronalaženju hrabrosti da se bude ono što jesi. Film koji je prikazan na Berlinalu i Tribeca festivalu snimili su Ester Gould i Reijer Zwaan koji žive u Amsterdamu i ovim filmom su doživeli veliki svetski uspeh.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd