fbpx
Skip to main content
devojka

MI, DECA... 40 godina kasnije stiže nova priča o najpoznatijoj narkomanki na svetu

Foto: Profimedia/ilustracija
Knjiga koja je uzdrmala javnost.

Priča o najpoznatijoj heroinskoj zavisnici na svetu: Kristijani F, posle četrdeset godina biće ponovo ispričana. 

Nova serija Amazon Prajma, koja će od 27. februara biti dostupna na HBO GO-u, u osam nastavaka prati priču devojčice Kristijane i njenih prijatelja u Berlinu sedamdesetih. 

DA LI JE NOVI RAT NA POMOLU? Katarina Živković javno ISPROZIVALA Anu Korać, a evo gde je PECNULA

DA LI JE NOVI RAT NA POMOLU? Katarina Živković javno ISPROZIVALA Anu Korać, a evo gde je PECNULA

Radi se o istinitoj priči Kristijane Vere Felšerinov, koju ceo svet poznaje kao Kristijanu F. i koja je sa samo 12 godina počela s uzimanjem lakih droga, da bi s 14 završila na heroinu i u prostituciji. 

Kristijanina priča, prvi put objavljena u hit knjizi "Mi deca sa stanice Zoo", a zatim i u kultnom filmu "Kristijana F. iz 1981. (u kojem se pojavio i slavni Dejvid Bouvi), već preko četiri decenije fascinira brojne generacije. 

Kristijana je posle velikog uspeha knjige i filma postala slavna ličnost u rodnoj Nemačkoj, ali joj to nije donelo puno sreće, a još se nekoliko puta vratila heroinu. 

BALAŠEVIĆ JE U OVDE HTEO DA PROVEDE STAROST! Kantautor za luksuznu kuću u Istri izdvojio PRAVO BOGATSTVO!

BALAŠEVIĆ JE U OVDE HTEO DA PROVEDE STAROST! Kantautor za luksuznu kuću u Istri izdvojio PRAVO BOGATSTVO!

Nakon što je dugi niz godina izbegavala pažnju javnosti, 2013. godine Kristijana je objavila novu knjigu pod nazivom "Moj drugi život" u kojoj je otkrila što se s njom događalo posle objavljivanja prve knjige. 

Iako je u početku tvrdila da knjiga nema nikakvu poruku i da je samo htela da se zna prava istina o njoj, u jednom je intervjuu rekla da se nada da će ova knjiga navesti ljude da se klone droga. 

"Nadam se da će ih uplašiti više nego prva knjiga. Sigurna sam da hoće. Opisano je koliko sam bola imala u životu", rekla je. 

Kasnih osamdesetih Kristijana je dobila hepatitis C od zaražene igle, a takođe se bori sa cirozom jetre. 

"Znam da ću uskoro umreti. Ali ništa nisam propustila u životu. Pomirila sam se s tim. Ovo nije život koji bih preporučila, nije najbolji način da živite, ali ovo je moj život", izjavila je 2013. 

Kristijana se ubrzo posle druge knjige ponovo povukla iz javnosti i o njenom današnjem životu zna se vrlo malo. 

"Ovo je zbogom. Ja sam bolesna žena u pedesetim i ne želim da me osuđuju nepoznati ljudi na Internetu", napisala je 2014. na svojoj zvaničnoj Internet stranici i od tada je prestala da se pojavljuje u javnosti. 

Trenutno živi u Berlinu i ima 58 godina, a nije se oglasila ni povodom izlaska nove serije o njenom životu. 

 

Kristijanu u novoj seriji glumi 22-ogodišnja australijska glumica Džejna Mekinon, a uz nju će se u centru radnje serije pojaviti još pet likova poznatih iz njene knjige: Stela, Babsi, Aksel, Miši i Beno.

Inače, ako ste primetili da se ne spominje Kristijanina velika ljubav Detlef, to je zato što se on u seriji zove Beno. Takođe su promenjena imena njenih prijatelja Andreasa (Acea) i Lufa koji su u seriji postali Aksel i Miši. 

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd