fbpx
Skip to main content
Svetlana Bojković

"Mi ovde radimo gospođo, radimo!" Ceca Bojković o replikama po kojima je pamte, a OVO je bio njen IZAZOV!

Foto: Youtube/printscreen/Dejan Jelača 30 minuta
Otvoreno!

Svetlana Ceca Bojković imala je 38 godina kada je dobila ulogu Emilije Popadić, rođene Konstantinović, mnogo starije od nje. Kako je svojevremeno otkrila Kuriru, gradeći lik za uzor je uzela žene iz građanske klase, kojoj je pripadala i njena majka Vera.

"Doček" u Novom Sadu - most koji povezuje elitnu sa popularnom kulturom

- Neke stvari sam krala od nje, ali nisam je imitirala. Nešto je bilo posađeno u meni. Bilo mi je čudno da igram majku Borisa Komnenića, koji je samo osam godina mlađi od mene. Ipak, bio mi je izazov. Ne igraju se godine crtanjem bora i pravljenjem sedih, već se grade iznutra. Imala sam majčinsko iskustvo, ali s mlađim detetom. Bila sam zadovoljna što sam pre vremena počela da igram majke - ispričala je glumica koja je napunila 71. uverena da je sa boljim životom u svakom smislu gotovo.

Nepoznati crtež i pesma Leonida Šejke u Adligatu! (FOTO)

- S 'Boljim životom' je gotovo u svakom smislu. Ne samo sa serijom. Cela planeta se promenila. Živi se potpuno drugačije i ubrzano. Danas tu, po mo mišljenju našu najbolju seriju, pogledam s nostalgijom. Popadići su iz sadašnjeg aspekta imali čedne probleme - izjavila je tri decenije nakon premijernog prikazivanja serije ona.

Bolje vreme, kako je istakla, više i ne očekuje jer ne želi da se razočara.

ROKENROL NA KOLUBARI: Kad su Bitlsi svirali u Valjevu (VIDEO)

Inače, od brojnih uloga slavne glumice i danas najviše se pamte još dve posebne gospođe, pored Emilije. U pitanju su Antonija Miloradović iz "Srećnih ljudi" i Valerija Gavrilović iz "Porodičnog blaga".

Replike poput : "Mi ovde radimo, gospođo, radimo!" ili "Jao, Gospode, konačno" mnogi su nesvesno uvrstili u svakodnevnu komunikaciju i rado ih koriste.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd