fbpx
Skip to main content
Natalija Trivić

Ministarka Natalija Trivić na otvaranju „Zapleta“

Foto: Aleksandar Čavić
Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovala je otvaranju Međunarodnog  festivala glumca „Zaplet“ u Gradskom pozorištu „Jazavac“ Banja Luka.

Otvaranje je obeležilo premijerno izvođenje  predstave „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Tom prilikom  ministarka Trivić je istakla da je raduje što ovogodišnji festival otvara Jugoslovensko dramsko pozorište premijernim izvođenjem, s obzirom na intenzivne aktivnosti na jačanju saradnje u oblasti kulture i umetnosti između Srpske i Srbije.

Međunarodni festival glumca "Zaplet"
Foto: Aleksandar Čavić

„Naši strateški ciljevi usmereni su na iniciranje i pospešivanje saradnje između institucija i stvaralaca iz Republike Srpske i Srbije u kontekstu stvaranja jedinstvenog kulturnog prostora, i u tom smislu veoma me raduje učešće pozorišta iz Srbije na festivalima u Republici Srpskoj, rekla je ministarka Trivić. 

Dodala je da će dodatnu vrednost ovom događaju svakako  dati i koprodukcije  iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, kao i razgovori sa glumcima koji će biti upriličeni u okviru festivala.

Međunarodni  festival glumca „Zaplet“ u Gradskom pozorištu „Jazavac“ Banja Luka održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd