fbpx
Skip to main content
Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije

NA BIS UZ MARŠ NA DRINU! Mehta: "Fasciniran sam Filharmonijom,vidimo se u novoj dvorani" (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/dr
Lepa slika Srbije.

Beogradska filharmonija održala je sinoć, pred oko 20.000 ljudi, besplatan koncert za pamćenje i porukom nade Zubina Mehte.

Po završetku koncerta na otvorenom, u nedelju uveče, maestro Mehta se obratio publici i kazao da je "fasciniran" muziciranjem Beogradske filharmonije.

Zubin Mehta
Foto: Profimedia

- Ovde sam da bih podržao izgradnju koncertne dvorane, upravo na ovom mestu, gde se dogodio ovaj fantastični koncert večeras. Nadam se da ćemo se za dve - tri godine videti u novoj koncertnoj dvorani - rekao je Mehta.

U drugoj polovini koncerta na otvorenom, u nedelju uveče, publika je najglasnije reagovala na taktove remek dela Stevana Hristića "Ohridska legenda", koju je Beogradska filharmonija fantastično izvela.

Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/dr

Nešto preko 20.000 ljudi burno je pozdravilo izlazak maestra Zubina Mehte na pozornicu u Bloku 13 na Novom Beogradu, koji je preuzeo palicu od novog šefa-dirigenta Gabrijela Felcea.

Cenjeni dirigent vodio je Beogradsku filharmoniju kroz završetak trijumfalne Betovenove "Pete simfonije". Usledio je bis u kojem je Beogradska filharmonija odsvirala "Marš na Drinu" Stanislava Biničkog.

Koncert Beogradske filharmonije na otvorenom
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/dr

Usledio je još jedan bis u kojem je publika imala priliku da se oseća kao da je na koncertu u Bečkoj filharmoniji, koja svake godine, svoj nastup 1. januara završava uz Štrausovu muziku. 

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd