fbpx
Skip to main content
Nada Šargin

Nada Šargin osvojila nagradu "Miloš Žutić"

Foto: Youtube printscreen/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal
Za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno na teritoriji Srbije, u periodu od 30. juna 2015. do 30. juna 2016. godine.

Nagrada "Miloš Žutić" za 2016. godinu, koju dodeljuje Udruženjedramskih umetnika Srbije, pripala je istaknutoj dramskoj umetnici Nadi Šargin za ulogu Elizabete u predstavi „Marija Stjuart“ Fridriha Šilera, u režiji Miloša Lolića i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada je Nadi Šargin dodeljena za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno na teritoriji Srbije, u periodu od 30. juna 2015. do 30. juna 2016. godine, saopštio je UDUS. 

U konkurenciji za nagradu bilo je 22 glumačka ostvarenja, a petočlani žiri u sastavu: Goran Jevtić, Ferid Karajica, Ivan Medenica, Branka Petrić (predsednica) i Dara Džokić, odluku je doneo jednoglasno.

Glavna nagrada "Sterijinog pozorja" nije pripala - nikom

Nagrada "Miloš Žutić" ustanovljena je 1994. godine, a Šargin je 22. laureat ovog uglednog esnafskog priznanja. 

Priznanje se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa. 

Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Datum svečanog uručenja biće naknadno određen.

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd