Skip to main content
Stiven Spilberg, Saša Spilberg

NAJMOĆNIJI JE POBESNEO: Stiven Spilberg se obrušio na Nefliks - traži ZABRANU za njih!

Foto: Profimedia
Strah od novog.

Nakon što je Netfliksov film “Roma” u režiji Alfonsa Kuarona osvojio prošle nedelje tri Oskara, filmski režiser i producent Stiven Spilberg rekao je kako želi da onemogući filmovima sa "striming" medija da se takmiče za buduće nagrade Akademije. Spilberg će izneti svoje stav na predstojećem sastanku odbora guvernera na Akademiji za filmsku umetnost i nauku.

Tamo će predložiti promenu pravila, što bi onemogućilo medijima koji funkcionišu na principu pretplate na Internetu ("striming") poput Netfliksa, Amazona i Hulua, da se takmiče za nagradu Oskar, ako njihovi filmovi nisu bili u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Stiven Spilberg
Stiven Spilberg
Foto: Profimedia

"Stiven se snažno zalaže za razliku između striming filmova i naslova u bioskopskom repertoaru”, rekao je predstavnik Spilbergove kompanije Amblin Entertainment. Ovo nije prvi put da je Spielberg pokazao nezadovoljstvo oko razlike u filmovima "s velikog platna" i onih "s malih ekrana".

"Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film”, rekao je Spilberg prošle godine u razgovoru za ITV News, naglasivši da takav film onda može "zaslužiti Emija, ali ne i Oskara”."

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd