fbpx
Skip to main content
Nele Karajlić

NELE KARAJLIĆ ZA SD: Ostao sam dužan generacijama koje me vole, a nisu me videle na sceni (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/TVLongPlay
Sprema se spektakl na Beer Festu!

Hiperaktivan je ovih dana Nele Karajlić, i to na više frontova. Objavljena je njegova druga knjiga, roman "Solunska 28", a mnogobrojne fanove je silno obradovao i povratak na muzičku scenu posle nekoliko godina pauze uzrokovane, pre svega, infarktom koji je slavni frontmen doživeo. 

Bivši gitarista Bad Religion sa Marky Ramonom na Arsenalu!

Nema sumnje - Ušće će se u grotlo pretvoriti u četvrtak 16. avgusta (21.30) i tu će udela imati razne generacije - od dečurlije to Neletovih savremenika, i starijih. Slika sa nastupa koje je Karajlić nedavno imao na mini turneji po Kanadi i Americi jasno navodi na to. 

Nele, mnogi su uvereni da će upravo vaš nastup biti "hajlajt" Beer festa, bez obzira na to ko će sve zasvirati na Ušću tih dana? 

- On je i zamišljen da bude "hajlajt". Mi bi trebalo da pripremimo taj neki materijal koji bi od toga napravio čitavu priču, od početka do kraja. Nešto što povezuje Neleta iz prošlosti sa Neletom iz budućnosti. 

Kako je uopšte došlo do Vašeg povratka muzici? Posle infarkta, izjavljivali ste, otprilike, da ste završili sa koncertima. Ipak, vremenom su na Jutjubu počeli da se pojavljuju sporadično neki snimci gde ste gostovali u TV emisijama, na nekim koncertima... I onda - poziv za koncerte po Severnoj Americi, prihvatate ga... 

- Nije to sve bilo tako jednostavno kao što sada izgleda. Ja nisam bio neko ko je bio lud za svirkom, naročito posle infarkta. Duboko u sebi sam, međutim, shvatio da sam ostao dužan određenim generacijama koje su slušale moju muziku - da me vide uživo. Kad sam otišao u Ameriku i Kanadu, i na toj turneji video da su u publici deca koja nisu bila rođena kad sam ja prestao da sviram, onda sam shvatio da je možda red da se vratim u taj film. 

Nele kaže da će biti iznenađenja u repertoaru na Beer Festu, ali ne želi da ih otkriva. A o novim pesmama... 

- Već je napravljeno nekoliko novih. Bićete iznenađeni. 

Mnogi su uvereni - Nele bi kao od šale mogao sada da napuni Arenu?

- Pa dobro - ne mora Arena da bude jedini cilj (smeh). 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd