fbpx
Skip to main content
Film Inception

NEOČEKIVANO: Ovaj film je na IMDB-u ocenjen kao najbolji u ovoj deceniji! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Movieclips Trailers
Mislite da ima boljih?

Jedan od najpopularnijih filmova današnjice definitivno je remek-delo Kristofera Nolana "Početak" (Inception) iz 2010. godine, a tomu svedoči i činjenica da je to najbolje ocenjen film ove decenije.

Iako nijedan film nastao od 2010. do danas nije uspeo da uđe u top 10 na IMDb-jevoj listi najboljih filmova svih vremena, "Početak" se približilo visokom 13. mestu od ukupno 250 naslova.

NAJGORA IKADA! Hrvati se MASOVNO sprdaju sa serijom o životu Ante Gotovine! (VIDEO)

NAJGORA IKADA! Hrvati se MASOVNO sprdaju sa serijom o životu Ante Gotovine! (VIDEO)

Da je zasluženo dobio titulu najboljeg filma dekade potvrđuju i četiri Oskara, za najbolje miksovanje zvuka, najbolju fotografiju, najbolje vizuelne efekte i najbolju montažu zvuka, a obožavaoci su se najviše pobunili što nije dobio još jedan za neverovatnu glumu glavnog protagoniste Leonarda Dikaprija.

Nolan je pravi maestro kad je reč o filmu, zbog čega ga smatraju jednim od najzanimljivijih režisera o čijim se filmovima, zbog dvosmislenih završetaka, raspravlja još dugo posle gledanja.

BRAK PUKAO VEĆ NA SVADBI! Kum PRETUKAO mladu i URLAO - nisi smeo da je ŽENIŠ!

BRAK PUKAO VEĆ NA SVADBI! Kum PRETUKAO mladu i URLAO - nisi smeo da je ŽENIŠ!

Za petama "Početku" je još uvek sveži "Džoker", koji je posle izlaska u oktobru ove godine proglašen instant klasikom zahvaljujući upečatljivom nastupu Hoakina FIniksa, zbog čega je zauzeo visoko 19. mesto.

Još dva Nolanova filma zauzela su mesta na listi; "Interstellar" iz 2014. našao se na 30. mestu, a "Mračni vitez" iz 2008. godine je na visokom 4. mestu, odmah iza kultnog "Kuma".

Iza Nolana, drugi najbolje pozicionirani režiser dekade je Martin Skorseze, koji je ovu deceniju obeležio filmovima "Ostrvo Šater" i "Vuk sa Vol Strita", a poslednji film "Irac" ih je pretekao i pozicionirao se na 147. mesto.

Zanimljiv je i popis filmova koji se nisu našli na listi 250 najboljih s obzirom na to da su bili jako hvaljeni, a neki od njih su "Društvena mreža", "Crni labud", "Oblik vode" i "Get Out".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Fog
-2 Beograd