fbpx
Skip to main content
Amira Medunjanin

Novi album i treći Sava centar Amire Medunjanin

Foto: Anur Hadžiomerspahić
Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće 8. decembra koncert u beogradskom Sava centru, gde će promovisati novi album “Damar” koji u Srbiji na CD-u krajem oktobra objavljuje promoterska kuća Long Play.

Amiri će koncertna promocija “Damara” biti treći susret sa publikom u prestižnoj beogradskoj dvorani - Sava centar je punila 2014. i 2015. godine, a prethodnog puta ulaznice su bile razgrabljene dve nedelje unapred!

"Na moju veliku radost ponovno smo u Beogradu. Premijerno bi trebali predstaviti novi materijal beogradskoj publici u decembru i zaista se nadam da ćemo pevati sve što nam srce zna", kaže Amira.

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin u Sava u centru koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

"Moram reći da sam prošli put u Sava Centru opet ostala dužna (neke pesme). Nadam se da ćemo u decembru imati priliku ne samo da predstavim nove pesme nego i da ispunim data obećanja. Mislim da će nam trebati malo više vremena, barem do poslednjeg tramvaja. Vidimo se 8-og u osam", poručuje Amira.

Dve godine od internacionalno hvaljenog albuma "Silk and Stone", Amira Medunjanin predstavlja “Damar”, u čijem stvaranju je iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike - sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka s ovih prostora, dajući im novim aranžmanima neke nove obrise i boje. 

Prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko novih, autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Pesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O pjesmama koje evociraju uzvišenu ljubav i melankoliju, sevdalinkama, učila je od majke. I takva je muzika oblik krika, borbe za boljim svetom, baš kao što su američki muzičari koristili bluz. Zato ova izuzetna pevačica, prozvana “bosanskom Bili Holidej”, peva samo o onome što je pokreće: 

"Pesma me mora pomeriti, na neki način dotaknuti...", ističe Amira. 

Srce sevdaha. Emocija. Damar. 

Album “Damar” će 18. oktobra u Srbiji objaviti Long Play, a u Hrvatskoj Aquarius Records, a u svetu 18. novembra   ugledni World Village/PIAS.

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd