Skip to main content
Prelo

Održano deveto Đurđevdansko prelo: U Novom Selu igralo 17 kulturno-umetničkih društava (FOTO)

Foto: Dušan Marić
Festival folklora.

U Novom Selu kod Velike Plane sinoć je održano deveto po redu Đurđevdansko prelo, festival folkora na kojem su učestvovali ansambli 17 kulturno-umetničkih društava iz raznih krajeva Srbije.

Osim domaćina, KUD "Đurđevdan", nastupila su i kulturno-umetnička društva "Prelo" iz Rabrovca, "Nikola Pašić" iz Zaječara, "Opanak" iz Beograda, „Plana“ iz Velike Plane, "Braničevo" iz Braničeva, "Miloševac" iz Miloševca, "Gruža" iz Knića, "Obilić" iz Krnjeva, "Aleksandrovac" iz Aleksandrovca, "Karađorđe" iz Radovanja i "Livadica" iz Donje Livadice. 

Đurđevdansko prelo
Đurđevdansko prelo
Foto: Dušan Marić

U prepunoj sali Doma kulture u Novom Selu svoje znanje u negovanju narodnih pesama i igara pokazali su i "Baničina" iz Smederevske Palanke, "Bukovik" iz Mazgova, "Šamot" iz Aranđelovca, "Stanoje Glavaš" iz Glibovca, "Žika Lazić" iz Lugavčine.

Na ovoj sve bolje organizovanoj i sve masovnijoj manifestaciji nastupio je Jovan Petrović, trostruki prvak Srbije u sviranju na harmonici, zdravičar Petar Petrović iz Ribnice kod Kraljeva i ženska pevačka izvorna grupa iz istog mesta.

Đurđevdansko prelo
Đurđevdansko prelo
Foto: Dušan Marić

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd