fbpx
Skip to main content
Fredi Merkjuri

ORGIJE, KOKAIN, GOLI KONOBARI! Prošlo je 30 godina od smrti legendarnog Fredija Merkjurija

Foto: Profimedia
Neprevaziđen glas.

Rođen je pod imenom Faruk Bulsara, a ostaće zapamćen u istoriji muzike kao Fredi Merkjuri. Tog 24. novembra, pre 30 godina, svet je izgubio jednog od najboljih rokenrol pevača svih vremena. Fredi Merkjuri, pevač grupe Kvin, izgubio je život posle dugogodišnje borbe sa HIV virusom. Ostale su iza njega sjajne pesme ali i gomila priča. Neko od njih su završile u filmu Boemska Rapsodija, ali to nije ni vrh ledenog brega sumantih i uzbudljivih dešavanja koji su ostale iza njega.

POVRATAK U HOGVORTS: Posle 20 godina ponovo se okuplja ekipa filma "Hari Poter"! (VIDEO)

POVRATAK U HOGVORTS: Posle 20 godina ponovo se okuplja ekipa filma "Hari Poter"! (VIDEO)

Klabingovao je sa princezom Dajanom, đuskao i pevao sa Bouvijem i Džegerom. Živeo je punim plućima. Ostale su neke od najluđih njegovih avantura koje se i danas prepričavaju.

Elton Džon, Fredijev dobar prijatelj, govorio je svima da je Fredi oduvek nadjačavao sa partijanjem. I dan danas prepričava svima šta se dešavalo na žurci povodom izdavanja albuma "Jazz" u hotelu Femont u Nju Orleansu 1978. godine. Pored gomile selebritija, žurka je uključivala i gole konobare i konobarice, momke koji su grizli glave živim kokoškama, gole manekenke koje su se rvale u želeu i kepece koji su nosali poslužavnike sa kokainom privezane za njihove glave. Lagana žurkica, dakle. 

Fredi Merkjuri
Fredi Merkjuri
Foto: Youtube printscreen/ 20th Century Fox

Fredi je mrzeo "Zvezdane ratove". To je čak opevao u pesmi "Bicycle Race". Tim stihom namerio se na najpopularniji film trenutka, i navukao gnev fanova. Međutim, Fredi nije želeo ni na koji način da popusti, pa je pokušavao da pokaže da je veći i jači od celog serijala ali i od najvećeg negativca, tako da je često ulazio na binu na ramenima Darta Vejdera. Naravno, dok je Vejder nosao Fredija, pesma koja je išla bila je We Will Rock You.

Fredi Merkjuri
Fredi Merkjuri
Foto: Profimedia

Kad smo već kod pesme Bicycle Race, u vremenu pre Interneta, mnogi su u stihu "I don't wanna be the President of America" čuli "I don't wanna Tito President of America" ("Neću da Tito bude predsednik Amerike"), zbog čega su izmišljali da je ceo taj album grupe Kvin bio zabranjen u SFRJ, što naravno nije bila istina.

Sve ono što ste čuli ili pročitali o nekoj rok zvezdi i skandalizovali se, znajte da je ta urbana legenda je prvo važila za Fredija. Naravno, to su sve tračevi koji nemaju veze sa pameću, ali ljudima je tada kao i sada bilo zabavno to da pričaju. Pa tako na primer priča o grupi devojkama koje su uduvavale kokain muzičarima u anus, to je prvo pokrenuto od Merkjurija, kao i famozna priča o vađenju rebra da bi sam sebi izvršio felacio. Danas je vezujemo za Merlina Mensona, ali priča o rebru je prvo bila Fredijeva.

Pa ipak, van scene, Fredi je bio povučen i ćutljiv tip. Ok, i kad se završe orgije i besciljno drogiranje na žurkama nakon svirki. Nije se dugo znalo ništa o njegovom privatnom životu, njegovim partnerima i njegovoj seksualnosti. On je sve to krio i ostavljao male tragove u svojim pesmama. Mnogi njegovi prijatelji smatraju da je pesma "Bohemian Rapsody" u stvari pesma u kojoj je dao nagoveštaj da je homoseksualac, odnosno da je njom želeo da izađe iz ormana, ali to niko nije provalio.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd