fbpx
Skip to main content

Otvoren Trg glumačkih legendi na Slaviji

Omaž velikanima našeg glumišta.

Pred velikim brojem Beograđana, dece i turista, na Trgu Slavija otkrivene su posebne zvezde sa imenom velikana naše kinematografije. Jedna, velika zvezda bila je tu, na pragu stote godine života - glumac Vlasta Velisavljević uveličao je ovaj omaž bardovima naše glume.

Ukupno 15 zvezda i velikih imena sada je pred šetačima i posetiocima Beograda. Pored Vlaste Velisavljevića svoju zvezdu na Slaviji dobili su i Mira Banjac i Neda Arnerić . 

Ova ideja kao poštovanje našim večnim glumcima i ponosu Beograda i Srbije potekla je od Valentine Katić koja je i realizovala projekat uz podršku onih koji su prepoznali značaj ovakve počasti. Na Trgu Slavija nalazi se vremeplov kroz istoriju kinematografije i podsećanje na glumce koji su ostavili neizbrisiv trag u filmskoj industriji.

Svoje zvezde dobili su i Milena Dravić, Mira Stupica, Ružica Sokić, Rahela Ferari, Olivera Marković, Sonja Savić, kao i Dragan Nikolić, Velimir Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Taško Načić, Bora Todorović i Danilo Bata Stojković.

Pored "Trga legendi", tu je i "Trg ljubavi Milene i Dragana" – osmišljena postavka koja asocira na njihovu ljubav. Takođe će pored postavljene "Filmske Zvezde" svako moći da se slika i na kratko oseti kao filmska zvezda. 

Na trgu Slavija od sinoć je postavljen i autobus  izbrendiran licima naše kinematografije kao i Zid replika, na kojem će posetioci pisati  svoje komentare i one rečenice  po kojima pamte svoje omiljene junake. Svakako novina u Beogradu, kreativan i drugačiji pristup koji donosi sreću prolaznicima i podseća na našu vrednu i zlatnu kinematografiju 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd