Skip to main content
Manda

POLA GODINE OD MANDINE TRAGIČNE SMRTI: Njegove kolege igraju i misle na njega!

Foto: Srbija Danas
Danas, na tužnih pola godine bez Mande, održaće se premijera predstave "Petar Pan" kojoj se toliko radovao, a u njegovoj ulozi sada je glumac Dejan Lutkić.

Pre tačno šest meseci Milorad Mandić Manda srušio se na sceni. Doživeo je infarkt koji njegovo srce jednostavno nije izdržalo. Preminuo je u 55. godini a mnogobrojne uloge su tek čekale na njega. 

Niko nije skrivao tugu kada je voljeni glumac preminuo ali svakako je najteže bilo njegovoj supruzi Anji i deci. Bio im je posvećen kao i svom pozorištu i ulogama koje je uvek igrao sa radošću. 

Manda
Foto: Srbija Danas

Danas ćemo na premijeri predstave "Petar Pan" u ulozi Kapetana Kuke, u čijem kostimu je trebao da se nađe upravo Manda, videti glumca Dejana Lutkića. 

- Ova uloga je prvo meni bila ponuđena ali sam tada imao previše obaveza i nisam je prihvatio, ali eto sada je ipak igram ja. Kao da se neki krug zatvorio i kao da je neko zaista tako želeo. Igraću svoju ulogu za decu najozbiljnije, kao što uvek i igram svoje uloge. Ipak, ova predstava će imati još uzvišeniji ton, baš onako kako je to Manda želeo. Zahvalan sam deci u predstavi što su me prihvatili, ovoga puta mi je bila potrebna njihova pomoć i imao sam je - rekao je za "Blic" Dejan Lutkić.

On je još dodao da je sa Mandom igrao puno i dugo i da je to uvek bilo veliko zadovoljstvo. 

Reditelj Milan Karadžić takođe je podsetio da je ova predstava imala svoju premijeru još 2010. godine.

Dejan Lutkić
Foto: Youtube Printscreen/STUDIO BULEVAR

- Tada je Manda igrao Kapetana Kuku i ova predstava je bila jedan od najvećih hitova pozorišta "Boško Buha" sve do 87. izvođenja kada su se zapalile instalacije usred predstave. Posle toga je scena zatvorena i više nije odigrana nijedna predstava u ovom pozorištu - rekao je Karadžić.

CITATI ĐURE JAKŠIĆA: U srcu se život zastrašenom taji, samo vetar huji, to su uzdisaji!

U međuvremenu, Manda je postao upravnik i imao je ogromnu želju da pomogne renoviranje pozorišta. 

- Dogovorili smo se da obnovimo "Petra Pana" i molio sam ga da ostane Kapetan Kuka. Onda se na pretpremijeri desila tragedija kada je Manda preminuo na sceni. Ali, ja sam hteo da izguramo ovu predstavu jer je to bio i njegov amanet - zaključio je Milan Karadžić. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
koja 's picture

koja

A čini mi se kao da je bilo skoro. Vreme leti. Nezaboravan.

1 | 0

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
22 Beograd