Utorak 19. mar 2024.
Elajdža Vud kao Frodo Bagins

POLA MILIJARDE DOLARA, ZA POČETAK: Snima se najskuplja serija u istoriji televizije

Foto: Youtube printscreen/Movie clips
Para ima, nisu problem.

Sledeća velika serija Amazona, prema najavama, biće najskuplja u istoriji televizije, ostavljajući iza sebe "Krunu" i "Igru prestola. 

Američka TV platforma Amazon za snimanje prve sezone serije "Gospodar prstenova" planira dapotroši oko 465 miliona dolara, prenosi Holivud Riporter.

GROM IZ VEDRA NEBA: Mik Džeger objavio novu pesmu, bavi se izlaskom iz lokdauna (VIDEO)

GROM IZ VEDRA NEBA: Mik Džeger objavio novu pesmu, bavi se izlaskom iz lokdauna (VIDEO)

Izvori su potvrdili da je reč o ogromnom iznosu, mada on uključuje i troškove lansiranja serije, koja će verovatno imati nekoliko sezona.

U prethodnim procenama pominjalo se oko 500 miliona dolara za proizvodnju više sezona, ali se nisu pominjali troškovi od 250 miliona dolara samo za autorska prava naslednika pisca Dž. R .R. Tolkina.

Snimanje serije već je počelo na Novom Zelandu.

"Ovo je fantastično! Ovo će biti najveća televizijska serija ikada napravljena", rekao je za tamošnje medije Stjuart Neš, ministar za ekonomski razvoj i turizam Novog Zelanda.

Pretpostavlja se da će se radnja odvijati hiljadama godina pre događaja iz "Gospodara prstenova" i "Hobita" i da će gledaoce vratiti u vreme u kojem su se kovale velike sile, a kraljevstva su se uzdizala i padala. 

Glumačku ekipu čine Robert Aramajo, Nazanin Bonijadi, Morfid Klark, Ismael Kruz Kordova, Ema Horvat i drugi.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd