fbpx
Skip to main content
Festival autorskog filma

Predstavljen program 24. Festivala autorskog filma

Foto: Promo
Za sve ljubitelje!

Film japanskog reditelja Hirokazu Korede "Kradljivci" svečano će otvoriti 24. Festival autorskog filma 23. novembra. Festival će trajati do 30. novembra 2018. godine. 

Uozbilji se, čoveče! Džordž R.R. Martin pod ogromnim pritiskom! Fanovi već SEDAM GODINA čekaju novu knjigu!

Festival autorskog filma
Festival autorskog filma
Foto: Promo

Publika će ove godine imati priliku da prisustvuje kako je direktor Festivala Igor Stanković rekao "24. Festivalu autorskog filma, sa fenomenalnim i kvalitetnim programom, najvećim do sada".

ZAUVEK UGAŠENO CRVENO OKO: Preminuo glumac koji je bio HAL 9000

Pored Glavnog programa, tu su i programi "Hrabri Balkan", Bande a part", "Cinéfondation’", ACID kao i specijalne projekcije.

U Glavnom programu biće prikazano dvadeset šest ostvarenja, od kojih će se deset takmičiti za Gran Prix nagradu ‚"Aleksandar Saša Petrović’". Filmovi domaćih reditelja koji će biti u takmičarskom programu su ‚"Teret’" Ognjena Glavonića, "Ti imaš noć" Ivana Salatića i "Granice, kiše’" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića. – naveo je umetnički direktor Srđan Vučinić.

Jinx slave 25 godina u Beogradu!

U okviru ACID programa, u saradnji sa Francuskim institutom uvedena je novina, ACID pop, koji ima za cilj otvaranje dijaloga između publike i reditelja filma - istakla je operativna direktorka Festivala Milena Debeljković.

Ove godine Festival sa zadovoljstvom prikazuje i retrospektivu velikog francuskog reditelja Žaka Riveta. Retrospektivu će otvoriti film "Kaluđerica" 25. novembra u 20 časova u Velikoj Sali Jugoslovenske Kinoteke, a pre same projekcije, od 19 časova, biće predstavljeno prvo izdanje knjige Fakulteta za Medije i komunikacije pod nazivom ‚"Žak Rivet: Tekstovi i razgovori".

Skinula UMRLICU sa drveta i čuvala je do kraja života! Neverovatna priča o velikoj Oliveri Marković

Kako su na konferenciji naveli direktor Festivala Igor Stanković i umetnički direktor Srđan Vučinić, gledaoci će imati priliku da pogledaju najbolje autorske filmove ovogodišnje produkcije kroz drugačiji pogled na život i planetu koju neprekidno pustoše vojske, mediji, korporacije, povelje i zakoni.

Glavna lokacija festivala ove godine biće Kombank Dvorana, a festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu "Fontana", bioskopu "Vlada Divljan", Domu Kulture Studentski grad, bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd