Skip to main content
Električni orgazam

PRONAĐITE ULJEZA: Poznati srpski muzičar KRIJE SE na omotu OVOG albuma! (FOTO)

Foto: Radovan Hiršl
Slika na albumu toliko je lepa koliko je teško zaključiti ko je slavna osoba na njoj.

Električni orgazam koncertom 23. decembra u Domu omladine Beograda obeležiće 30 godina "Distorzije", a upečatljiv omot kultnog albuma krije neke zanimljive detalje kao što je prisustvo pevača Partibrejkersa Zorana Kostića-Caneta!

Zoran Kostić Cane
Foto: Youtube Printscreen/MILJAN M.

Slikar i dizajner Radovan Hiršl (1946-2015) uradio je 1986. ilustraciju za omot "Distorzije", pamteći koncert Električnog orgazma održan par godina ranije u prostoru DOK-a, gde je Cane stojeći u prvom redovima povukao u publiku klavijaturistu Ljubu Đukića.

- Cane je povukao Ljubu, pa sam i ja skočio za njim u publiku. Imao sam maramu oko vrata i neko je u gužvi i sveopštem ludilu pokušavao da je skine. Mali problem je bio što je marama vezana, tako da sam počeo da se gušim jer me ta osoba bukvalno davila - priseća se Srđan Gojković-Gile.

Električni orgazam
Foto: Radovan Hiršl

Frontmenu Električnog orgazma je "u toj krajnje zaj....... situaciji" jedino bilo preostalo da iz poluokreta pesnicom u glavu zvekne tu osobu, što je "srećom upalilo i stisak je popustio".

Osim Caneta, koji je ovekovečen u desnom uglu ispod doboša i kostura kako gleda iz publike Električni orgazam, na omotu je pored bubnjara Gorana Čavajde-Čavketa (1960-1997) naslikan njegov mlađi brat Saša Čavajda ( sa bradom i cigarom u ustima).

Na koncertu u dvorani “Amerikana” DOB-a Električni orgazam će 23. decembra pored 11 pesama sa “Distorzije” izvesti i ostale velike hitove iz svih delova karijere. Ulaznica košta 1.500 dinara, a na dan koncerta 1.700 dinara preko mreže Eventim. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd