fbpx
Skip to main content
Šon Koneri

ŠON KONERI, ZAISTA LEGENDA: Ovo su sve njegove uloge - koje je ODBIO! Jedna je vredela 450 MILIONA DOLARA!

Foto: Youtube printscreen/Nicki Swift
Kome trebaju tolike pare?

Osim što je bio jedan od najlegendarnijih glumaca, Šon Koneri, koji je juče preminuo u 90. godini, je bio poznat i kao serijski "odbijač" odličnih uloga.

Na svakoj holivudskoj "ŠBB KBB" listi budite sigurni da ćete pronaći Konerija kojem su ponuđene fenomenalne i ponekad unosne uloge, ali on ih je redovno obijao.

Ovo je samo deo genijalnih uloga koje je odbio.

Gandalf

S obzirom na to da je prihvatao sve i svašta, gotovo je neverovatno da Koneri nije prepoznao potencijal u igranju legendarnog čarobnjaka Gandalfa u megaspektaklu "Gospodar prstenova". Na stranu Tolkinov klasik, neverovatno je da nije prihvatio 30 miliona dolara koje su mu ponudili za tri nastavka.

Radio je u Holivudu i voleo DVE SRPSKE PEVAČICE, a ONDA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Radio je u Holivudu i voleo DVE SRPSKE PEVAČICE, a ONDA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Bilo kako bilo, kad je pročitao scenario, samo je kratko zaključio da uopšte ne razume o čemu se tu radilo.

Problem s tim je da njegov ugovor podrazumeva i 15 odsto od ukupne zarade, što znači da je propustio priliku da zaradi vrtoglavih 450 miliona dolara.

Morpheus/Arhitekta

Koneriju su ponudili čak dve uloge u kultnom "Matriksu", onu Morfeusa, ali i ulogu Arhitekte. Glumac je obe uloge glatko odbio rekavši, ponovo, da uopšte ne razume o čemu se tu radi.

Sajmon Gruber

Teško ga je zamisliti kao negativca, jer Koneri je oduvek glumio više manje pozitivne likove. Verovatno je zato odbio ulogu u kvalitetnom i uspešnom trećem nastavku filma "Umri muški", gde je trebalo zaigrati Sajmona Grubera. Koneri je izjavio da ne želi da glumi toliko zlog lika, a uloga je na kraju pripala Džeremiju Ajronsu.

Tomas Kraun

Alan Trastman, scenarista originalnog filma "Afera Tomas Kraun", glavnu je ulogu pisao razmišljajući upravo o Koneriju kao čoveku koji će igrati naslovnu ulogu. Koneri je ponudu odbio, a ona je na kraju pripala legendarnom Stivu Mekvinu. Koneri je kasnije priznao da mu je žao što ulogu nije prihvatio.

"IŠAO JE U JAVNU KUĆU DA TRAŽI USLUGE!" Tanja Savić otrkila da ju je muž VARAO - Iznela ŠOK DETALJE

"IŠAO JE U JAVNU KUĆU DA TRAŽI USLUGE!" Tanja Savić otrkila da ju je muž VARAO - Iznela ŠOK DETALJE

Rick Deckard

Izgleda gotovo neverovatno da bi bilo ko drugi mogao da glumi Dekarda umesto Harisona Forda, ali uloga je trebalo da pripadne upravo Koneriju. Tačnije, Koneri je bio jedan od kandidata, a na listi su bili još Pol Njuman, Klint Istvud, Robert Duval, Arnold Švarceneger, Nik Nolti i Džek Nikolson. Drugim rečima, svi.

Albus Dambldor

Ako ste mislili da je Koneri početkom dvehiljaditih odbio samo jednu ulogu čarobnjaka, varate se. Ponudili su mu i ulogu Albusa Dambldora, ali Koneri je ulogu odbio rekavši da nema nameru da se ugovorno veže za više dečjih filmova o čarobnjacima. Posle smrti Ričarda Harisa, uloga je pripala Majklu Gambonu.

Džon Hemond

Koneri jednostavno nije bio u stanju da prepozna hitove, a to je još jednom pokazao kada mu je Spilberg ponudio ulogu tvorca Parka iz doba Jure, dobronamernog Džona Hemonda. Uloga mu je ponuđena, a autor Majkl Krajton medijima je otkrio da je glumac ulogu odbio jer je smatrao da mu treba ponuditi više novca. Uloga je pripala Ričardu Atenborou.

Najdžel Pauers

Parodija Bonda, Ostin Pauers, postao je neviđeni megahit i mnogi koji su videli brojne reference na filmove o Bondu samo su čekali trenutak kada će se pojaviti neko iz popularne franšize.

Kad se pojavila ideja o liku Ostinovog oca, logičan izbor bio je Šon Koneri. Iako ne postoji tačan razlog, veruje se da je Koneri ulogu odbio jer se u toj fazi ozbiljno pripremao za penziju, pa je već ionako izbirljivi glumac postao još izbirljiviji. Uloga je na kraju pripala Majklu Kejnu.

Tarzan

U periodu kada je legendarnog Tarzana glumio Gordon Skot, manja uloga negativca pripala je i tada mladom škotskom glumcu Šonu Koneriju, ali producent Saj Vintraub bio je toliko oduševljen mladim Konerijem da mu je ponudio ulogu Tarzana u sledećem filmu.

Koneri se zahvalio, ali je ponudu odbio rekavši: "Neka dva lika odlučila su da me angažuju za film o nekom špijunu. Ipak, biću u vašem sledećem filmu." Naravno, svi znamo o kom se špijunskom filmu radi, a Koneri se nikada nije pojavio u ulozi Tarzana.

 

VRELI SNIMAK ANE NIKOLIĆ: U mrežastim čarapama, legla na krevet podigla noge - SVE JOJ ISPALO - sevnule i GAĆICE (VIDEO)

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd