fbpx
Skip to main content
Stiven King

STIVEN KING, PONOVO: Prave rimejk KULTNOG "Groblja kućnih ljubimaca" (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/YouTube Movies
Nezamenljiv.

Posle velikog uspeha rimejka filma "To", koji je zaradio 653 miliona dolara, skoro 19 puta više od uloženih 35 miliona, Paramaunt kreće s produkcijom još jednog klasika Stivena Kinga. Radiće rimejk kultnog Kingovog horora "Pet Sematary" ("Groblje kućnih ljubimaca") iz 1989, a upravo je objavljeno da će ga režirati Kevin Kolš i Denis Vidmajer. Duo je široj javnosti postao poznat nakon kampanje na Kikstarteru za njihov horor "Starry Eyes", o mladoj glumici koju opsedne demonska sila i dovodi je do nervnog sloma. Rimejk će pratiti radnju Kingovog romana.

Originalni "Pet Sematary" iz 1989. režirala je Meri Lambert, koja je većinu karijere posvetila režiranju dokumentaraca o poznatim muzičarima poput Madone, a okušala se i kao rediteljka popularnih horor serija poput "Tales From The Crypt". Najveći uspeh joj je ipak "Pet Sematary", u kojem se mlada porodica useli u kuću tik do groblja kućnih ljubimaca. Neobjašnjiva sila oživljava pokopane ljubimce koji terorišu porodicu.

Lambertin original je bio vrlo uspešan sa zaradom 57 miliona dolara na uloženih 11. Petostruka zarada je bila dovoljan podsticaj producentima da snime nastavak tri godine kasnije, koji je ipak prilično propao na bioskopskim blagajnama.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd