Utorak 19. mar 2024.
Sloboda Mićalović

Stiže nam nova SPEKTAKULARNA serija, a Sloboda Mićalović će glumiti JUNAKINJU ZLOG UDESA!

Foto: Profimedia
Najbolji ženski lik iz srpske literature.

Radio-televizija Srbije i producentska kuća "Eye to Eye" pre nekoliko dana potpisali su ugovor, a na jesen već počinju snimanje serije "Koreni" po antologijskom romanu Dobrice Ćosića.

OVE ULOGE NISU BILE NAMENJENE NJIMA: Naše kultne serije i filmovi mogli su biti potpuno drugačiji

Nakon uspešne saradnje na "Čizmašim" akademika Dragoslava Mihailovića, producenti Goran Šušljak i Miloš Avramović uveliko se pripremaju da ekranizuju priču o čuvnoj porodici Katić.

 

A post shared by Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on

Ulogu Aćima Katića, koji ima sinove Vukašina i Đorđa, dodeljena je Aleksandru Berčeku, dok je najvažnija ženska rola - uloga Đorđeve žene Simke - poverena Slobodi Mićalović Ćetković. Radnja serije odigrava se u i imaginarnom selu Prerovu u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati živote bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga.

PRVA SRPSKA GEJ SERIJA: Snima se nastavak filma "Pored mene"

Nakon velike porodične tragedije i gubitka oca Dragana, glumici je reditelj Ivan Živković dao da igra najbolji ženski lik u srpskoj literaturi. Simka je lepotica koja potiče iz siromašne porodice, ali ni posle 15 godina braka sa Đorđem ne može da ima dece zbog njegove jalovosti.Ona se sve češće opija i jednom od tih pijanstava izbacuju je iz kuće. 

 

A post shared by Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on

Uloga koju će igrati Sloboda nije klasična patrijarhalna žena sa sela, već snažan ženski lik, koji pati za ljubavlju i na neki način je žrtva, mora da rodi naslednika. Rastrzana Simka se odlučuje na spasonosni korak - da zatrudni sa jednim od Đorđevih sluga. Ubrzo posle toga saznajemo da je trudna, a Đorđe joj dopušta da se vrati kući. Kada se rodi naslednik Adam, majka se razboli i umre.

MOŽDA NISTE ZNALI: Ovi srpski glumci bili su ŽENE (FOTO/VIDEO)

Dramatizaciju teksta uradio je Đorđe Milosavljević. Serija će se snimati na teritoriji grada Kruševca, u blizini Velike Drenove, rodnog mesta pisca Ćosića, a najveći deo biće rađen u okolini Jagodine.

 

A post shared by Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on

Osim Berčeka i Mićalovićeve, priliku da odigraju velike junake literature dobiće Igor Đorđević, Nenad Jezdić, Miša Samolov, Raša Vujović i Dragan Bjelogrlić. Emitovanje je planirano za narednu jesen. 

NAJLEPŠA GLUMICA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Evo kako danas IZGLEDA Anđa iz filma "Banović Strahinja" (FOTO)

Ćosić je za "Korene" dobio Ninovu nagradu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd