fbpx
Skip to main content
Milutin Obradović

Svečano otvorena izložba crteža "Zagubljena pisma": Slikar Milutin Obradović ponovo u Beogradu!

Foto: Srbija Danas
Milutin Obradović, akademski slikar iz Bijelog Polja izlaže u Paviljonu Cvijeta Zuzorić od 01-13.10.2019.

Uz prisustvo velikog broja gostiju, ljubitelja likovne umetnosti Paviljon "Cvijeta Zuzorić"  je 01. oktobra bio domaćin otvaranja izložbe crteža crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića koji se Beogradu prvi put u dosadašnjoj karijeri  predstavio postavkom crteža pod nazivom "Zagubljena pisma".

Ovo je četvrta izložba ovog uspešnog umetnika u Beogradu a nakon srpske prestonice Obradović odlazi i na XII Bijenale u Firenci, gde ću se predstaviti sa platnima iz ciklusa "Običan malecki san".

Izložbu je otvorila Olivera Vukotić istoričarka umetnosti, a publiku je  pozdravio Miroslav Lazović predsednik ULUS-a a. 

Poštovaoci Obradovićevog stvaralaštva su uživali u druženju sa umetnikom a među brojnim gostima bili su i predstavnici Ambasade Crne Gore u Beogradu, otpravnice poslova Ana Ražnatović i ministar savetnik Vule Tomašević. 

Milutin Obradović
Foto: Srbija Danas

Milutin Obradović je povodom otvaranja ovogodišnje izložbe rekao: Jako sam srecan i pun zadovoljstva sto se moje ime i prezime ovom izlozbom upisalo u duh zidova Paviljona Cvijeta Zuzoric, najprestiznijeg umetnickog paviljona u Beogradu. Iskreno nisam ocekivao ovako veliku posećenost ć, ali sam prijatno iznenadjena sto likovna publika dokazuje da je ozivela, dobila snagu i najzad se vratila hramovima umetnosti. 

Izložba će biti otvorena do 13.10.2018. godine.

O umetniku:

Milutin Obradović je rođen 8. jula 1979. godine u Bijelom Polju. Završio je srednju likovnu školu "Petar Lubarda" nakon čega je upisao Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora S. Karaila. Diplomirao je 2002. godine. Do sada je imao više od 20 samostalnih i više kolektivnih izložbi. O njegovom stvaralaštvu pisao je i poznati Wall Street magazin. Veliki značajan u novijem periodu Obradovićevog stvaranja ima izložba pod nazivom „Običan malecki san" 2017. u "JU Muzeji i galerije Podgorice" za koju Obradović dobija priznanje tog muzeja za organizaciju nesvakidašnjeg otvaranja izložbe kao i zahvalnost za neočekivano veliki broj posetilaca muzeja u Podgorici za vreme trajanje izložbe. Izložbom "Običan malecki san" Obradović na simboličan način budi likovnu publiku regiona jer je na iznenadjenje svih organizatora posećenost  te likovne izložbe bila neočekivano velika. 

Obradović je poznat i po učešću u humanitarnim akcijama od kojih je jedna od skorijih saradnja sa UNICEF-om sa kojim je postigao dogovor o prodaji jednog njegovog dela na humanitarnoj aukciji u decembru ove godine. Obradović je učestvovao i u humanitarnoj emisiji "Dnevnica" koja se emituje u Crnoj Gori tokom koje umetnik radi jedan dan u raznim firmama, koje sam umetnik izabere a  zarađen novac daje jednoj porodici kojoj je potrebna pomoć.  U Beogradu ove jeseni Obradović uspostavlja saradnju i sa Udruženjem za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja "Potkovica"  u okviru koje se družio i slikao konje sa decom koja idu na hipoterapiju. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
11 Beograd