fbpx
Skip to main content
Miša Janketić

TEŽAK ŽIVOT VELIKOG GLUMCA: Preminulom Miši Janketiću četnik je ubio majku - ovo mu je rekla pred SMRT!

Foto: Youtube printscreen/duca03
Tužan amanet.

Miša Janketić, jedan od naših najcenjenijih glumaca, preminuo je danas u 81. godini. Janketić je najpoznatiji po glumačkim bravurama u pozorištu, na filmu i televiziji, ali i po veom a teško detinjstvu. 

Njegov otac Radomir je bio pravnik, a majka Milica učiteljica. Pošto je bio u partizanima, Radomira su četnici odveli u zatočeništvo. Uspeo je da pobegne u Grčku i da se pridruži partizanima, ali pred kraj rata ga je slučajno ubio jedan Grk. Majku su četnici osudili na 21 godinu robije, ali ju je ubio četnički glavar, pop Milorad Vukojičič zvani Maca, sa kim je išla u gimnaziju. Iako je bio mali, Miša morao je da brine o sestri Mileni, a najveći deo detinjstva je proveo u sirotištima. Učiteljica je htela da mu kaže gde živi čovek koji mu je ubio majku, ali on to nije želeo da zna.

Sve nesreće koje je doživeo i preživeo, kasnije je na svoj način pobedio. Godine 1966. je u Sarajevu upoznao balerinu i glumicu Svjetlanu Knežević. Šest godina kasnije su se venčali i dobili su četvoro dece: Radomira, Marka, Ivu i Milicu. Uvek je govorio da mu je porodica najvažnija u životu. 

Janketić je jednom prilikom za medije ispričao:

- Jednom kada se spremala da ide na saslušanje, mаjkа mi reče:­ "Cile, mene će dа ubiju". Milenu ostаvljаm tebi u аmаnet. Ti dа je čuvаš i štitiš. Ti si muškа glаvа. Nedаj je nikome, nemoj neko zlo dа joj učini. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd