Utorak 19. mar 2024.
Cambi

TOPLI DALMATINSKI TALAS: Klapa Cambi 15. decembra u Sava Centru! (FOTO, VIDEO)

Foto: Promo
Njihov drugi nastup u Beogradu!

U Sava Centru, 15. decembra, nastupiće najbolja i najnagrađivanija dalmatinska klapa Cambi. Ovo je njihov drugi nastup. U Beogradu 2013. su imali koncert u prepunom Domu sindikata.

Evo kako je čuveni Peca Popović doživeo klapu Cambi te godine: “Ko nije bio, ima šta da žali, a ko je bio ima dužnost da svedoči. Triumf kakvom retko prisustvujemo. Zapljusnuo nas je i očarao jedan neodoljivo topli dalmatinski talas.“

Dogovoreno snimanje 4. sezone "Vojne akademije", a evo i kad počinje!

Koncert počinje u 21 čas u Amfiteatar sali. Ulaznice za ovaj kulturni događaj mogu se kupiti na blagajni Sava Centra i prodajnim mestima Eventima.

Cambi
Cambi
Foto: Promo

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svetu klapske muzike. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, rasprodani  nastupi, te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnom nivou klapskog izvođenja i odličnom prijemu kod publike. Članovi ovog sastava su: 2 akademska muzičara, profesor kineziologije, lekar, dipl.ing računarstvo, građevinarstva, 2 vlasnika privatnih firmi, profesori bologije i hemije, a iznad svega oni su ljudi privrženi porodici.

Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986. godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od  splitske plemićke porodice Cambi koja je imala svoje posede na području cele Dalmacije. Klapa od 2007. godine deluje sa sedištem u Splitu. Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživela je kroz svoju istoriju brojne promene. Klapa Cambi je nekoliko puta zaredom pobeđivala na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i u Kaštelima. Posle toga trijumfovali su na međunarodnom festivalu horova u Veroni.

Istovremeno, Cambi započinje saradnju sa Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svetu koja je odredila budući put delovanja klapa. Klapske grupe time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pesme, a obradama popularnih kompozicija (Zdravka Čolića, Nena Belana, Massima Savića) dobijaju novu i mnogobrojnu mlađu publiku. Novi milenijum doneo je velike promene u klapi. Kao pevački lider dolazi vrhunski tenor Vladimir Garić koji predvodi klapu do novih priznanja. Snimaju se nosači zvuka, nastupa se pred prepunim dvoranama, gostuje u brojnim tv emisijama i o klapi se često piše pohvalno u pisanim medijima.

U pripremi je album sa obradama najvećih svetskih hitova. Klapa je upravo snimila video spot  svetskog hita “The show must go on”,  grupe Queen.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd