fbpx
Skip to main content
Kaleidoskop

U SUBOTU 29. SEPTEMBRA: Zatvaranje Kaleidoskopa uz umetnost i svetlosni spektakl!

Foto: Promo
Ne propustite!

Zatvaranje jedinstvenog Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu biće održano u subotu, 29. septembra, simbolično u 20:21 čas, ispred tzv. Češkog magacina, u neposrednoj blizini "Kineske – omladinsko kreativnog polisa", jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Novog Sada kao buduće evropske prestonice kulture, odakle je sve i počelo pre pet nedelja.

OBORILI SU REKORD! 11 MILIONA ljudi je gledalo finale ove serije! (VIDEO)

Kaleidoskop
Kaleidoskop
Foto: Promo

TUGA U SVETU: Preminuo producent "Zvezdanih ratova"

Kada sat otkuca 20:21 mladi umetnici, vođeni idejom zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture, će kroz multumedijalni performans i različite umetničke forme, uz svetlosni spektakl, još jednom pokazati kako se neguje jedinstvena slika raznolikosti Novog Sada. Na zatvaranju će nastupiti i poznata džez i pop pevačica Lena Kovačević čiji je aktuelni singl "Cafe" trenutno jedan od hitova koji obara rekorde slušanosti.

Pored Lene Kovačević, program zatvaranja ulepšaće i novosadska umetnička grupa "Alice in WonderBand". Tehnikom korišćenja tela kao instrumenta, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški kroz svoj nesvakidašnji performans oduševiće publiku kako glasom tako i scenskim pokretom koji je svakako jedinstven kod nas.

Beogradska filharmonija na zatvaranju 50. BEMUS-a!

Novosađani koji budu posetili zatvaranje uživaće i u nastupu gudačkog kvarteta orkestra Kamerata Akademika koji će izvoditi kompoziciju "Pannonia Boundless" Aleksandre Vrebalov, koja je komponovana za Kornos Kvartet 1997. godine. Delo je korišćeno takođe u filmu Soupirs d’ ame kanadske rediteljke Helen Dojl u baletu Mali princ. Šest minuta virtuoznosti koja se bazira na motivima romske muzike, izvešće Erne Švan (violina), Ana Klem Aksentijević (viola), Vladimir Ćuković (violina) i Marko Miletić (violončelo).

MUZIČKI APOTEKAR GORAN MILOŠEVIĆ: Danas ne prave pesme koje će pobediti vek, čak je i Šaban čekao hit 20 godina

Kaleidoskop
Kaleidoskop
Foto: Promo

PRVI SNIMAK SA SETA! Ovako izgleda Hoakin Finiks kao novi DŽOKER - naježićete se!

Nekoliko vrsta muzike provlačiće se kroz zatvaranje Kaleidoskopa. Za ljubitelje “tvrđeg” zvuka, u 6 minuta Altrfank puštaće elktronsku muziku koja će biti fokusirana na ples. Osnova je jak ritam začinjen melodičnim bas linijama i zaraznim melodijama sintisajzera.

Ovo uzbudljivo leto kulture u obliku Kaleidoskopa u Novom Sadu očekuje dinamično zatvaranje koje će na pravi način prikazati različitost i raznolikost ovog grada, kao i delo kulture zajedništva buduće evropske prestonice kulture.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd