Skip to main content
Rade Šerbedžija

Udarila ga struja i bacila na drugi kraj sobe! Šerbedžija ispričao kako je za malo izbegao SMRT!

Foto: Srbija Danas
Ovo nikad neće zaboraviti...

Rade Šerbedžija otkrio je da je za dlaku izbegao smrt, kada ga je udarila struja od fena za kosu i bacila ga na drugi kraj dnevne sobe

"JA SAM ZVER" Naš glumac priznao šta mu je Anđelina Džoli rekla nakon zajedničkog boravka u hotelu - GRRR

Slavni glumac, koji priprema novi projekat o Nikoli Tesli, prisetio se serije iz 1977. godine, u kojoj je igrao velikog naučnika. Dok se pripremio za ulogu, malo je falilo da pogine baš od struje.

Ponosan na sina tesara! Darko Rundek otkrio detalje koje niste znali

- Glumački posao nosi izvestan rizik. Zato sam i naučio sve postupke i eksperimente. Zvučaće, možda, malo banalno, ali moram da ispričam. Zamalo da poginem kod kuće, i to od fena za kosu. Na snimanjima sam izlazio na kraj sa džinovskim transformatorima, a kod kuće me struja bacila na kauč. To je bila valjda neka opomena - ispričao je glumac.

Rade Šerbedžija
Foto: Srbija Danas

Rade je govorio i o zamkama s kojima se borio dok je glumio izuzetno složeni lik.

- Igrati velikog čoveka znači snositi veliku odgovornost. Velika ličnost često „pojede“ glumca. Predstava svih ljudi o Tesli je jedinstvena. On je bio veliki, genijalan čovek. E sad, treba znati kako da predstaviš tog velikog čoveka. Nemam čega da se bojim. Učinio sam koliko sam mogao. Proučio sam ono što je najbitnije kod Tesle, a o čemu se malo zna. Za Teslu svi znaju, ali malo ko zna o njemu. Da bih ispunio svoj glumački zadatak, morao sam mnogo da naučim. Prostudirao sam do tančina sve eksperimente, postupke koje sam objašnjavao morao sam da znam. Da nisam, ubila bi me struja - rekao je glumac, koji se trudio da na setu sve bude verodostojno.

- Kroz mene je na trenutke prolazila struja napona 30.000-40.000 volti. Ponekad sam osećao kako me trese negde iznutra - otkrio je Šerbedžija.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
26 Beograd