fbpx
Skip to main content
Ministarstvo kulture

Veliki svetski pisci na skupu „Beogradski kontrapunkt”

Foto: Srbija Danas
Pokrovitelj je Ministarstvo kulture.

U Beogradu će 9. i 10. juna biti održan skup pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture na kom će učestvovati veliki svetski pisci.

Ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, je najavio "Beogradski kontrapunkt" i rekao da je u pitanju susret pisaca sa različitih meridijana i iz različitih kulturnih zona. Ove godine svoje učestvovanje su potvrdili Peter Handke, Milovan Danojlić, Ju Hua, Frederik Begbede i Zahar Prilepin.

NISU ZNALI! Čuveni roman "Hajduk Stanko" pisac je posvetio ovom SRBINU! (FOTO)

- Cilj je da se ubuduće svake godine po ideji ovog ministarstva organizuju susreti na kojima će se okupiti umetnici, ne samo pisci, već i značajni reditelji, likovni umetnici, scenaristi i drugi koji se kulturom bave na direktan ili indirektan način, a koji su prepoznatljivi na međunarodnoj sceni - objašnjava Vukosavljević i dodaje:

- Preuzimanjem inicijative za organizaciju ovog skupa ministarstvo želi da pošalje poruku i našim ustanovama kulture da osavremene svoj sadržaj, da budu hrabrije kako bi Beograd postao jedno od prepoznatljivih mesta na kulturnoj mapi Evrope i sveta, mesto susreta, dijaloga, otvorenih razgovora.

Cenzura na delu - Tunis zabranio Čudesnu ženu

emir kusturica
Foto: Srbija Danas

Domaćini susreta pisaca koji će se održavati u Jugoslovenskoj kinoteci su Vladan Vukosavljević i reditelj Emir Kusturica.

Susret pisaca je oba dana predviđen od 14.00 do 17.00 časova.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd