fbpx
Skip to main content
Donacija knjiga

Voždovac donirao knjige Muzeju knjiga Adligat (FOTO)

Foto: Adligat
U okviru akcije Milion knjiga za Srbiju.

Savet za mlade Gradske opštine Voždovac uz podršku prijatelja donirao je preko osamsto knjiga Muzeju knjiga Adligat u okviru akcije Milion knjiga za Srbiju.

Gradska opština Voždovac tradicionalno učestvuje u akciji doniranja knjiga Muzeju Adligat. I ove godine, veliki broj knjiga donirao je narodni poslanik Vuk Mirčetić, koji je tom prilikom podsetio na izuzetnu dugogodišnju saradnju koju Gradske opština Voždovac ima sa Adligatom i zahvalio se predsednici Gradske opštine Voždovac što prepoznaje značaj kulture na Voždovcu.

Udruženje Adligat
Udruženje Adligat
Foto: Adligat

Viktor Lazić, predsednik Udruženja „Adligat“ zahvalio se na donaciji i istakao značaj saradnje i podrške koju je Muzej knjiga imao u prethodnom periodu sa narodnim poslanikom i članom udruženja Vukom Mirčetićem i predsednicom Gradske opštine Voždovac Ivanom Tomić Ilić.

Donacija knjiga
Donacija knjiga
Foto: Adligat

Akciju je u ime Saveta za mlade Gradske opštine Voždovac inicirao član Saveta Milan Đorđević, dok su se samoj akciji priključili i ostali članovi i volonteri sa Voždovca. Knjige su donirane za akciju Milion knjiga za Srbiju. U okviru ove akcije već je poklonjeno skoro milion knjiga različitim institucijama u Srbiji, među kojima su i 50 škola, 30 bolnica, 29 zatvora i 20 domova za stare, a od knjiga iz ove akcije su formirane i prve biblioteke u kovid bolnicama.

 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd