fbpx
Skip to main content
Vrnjačka banja

Vrnjačka Banja - omiljena destinacija mladih

Foto: Promo
Divna je...

Vrnjačka Banja je bez premca kraljica turizma u našoj zemlji. Na tronu srpskog turizma Banja se samo prošle godine našla sa više od milion i po noćenja. Ono što je posebno zanimljivo je da poslednjih deset godina to mesto sve više privlači mlade ljude. 

Martin Skorseze snima film o legandarnom muzičaru i razotkriće mnoga njegova lica (VIDEO)

Martin Skorseze snima film o legandarnom muzičaru i razotkriće mnoga njegova lica (VIDEO)

Prema pisanjima portala namenjenih mladima, a među kojima je i portalmladi.rs kao posebne zanimljivosti izdavajaju se Lovefest, muzički festival koji traje već skoro deceniju i po, Vrnjački karneval, zatim Most ljubavi kreiran po uzoru na one svetski poznate u Veneciji, kao i planina Goč. Aktivan odmor na Goču često je jedan od izbora posebno mladih gostiju Banje, a tokom pandemije to je i jedan od najsigurnijih načina uživanja u odmoru. 

Svakako, manifestacija koja je to mesto približila najvećem broju mladih kako iz cele Srbije tako i regiona, je Lovefest. Prema rečima jednog od osnivača festivala Marka Vukomanovića, Lovefest je predstavio ono najbolje što Banja ima da ponudi mlađoj populaciji. 

VEST KOJA JE OBRADOVALA SVE! Stiže nastavak serije "Igra Prestola": Evo kada ga možete očekivati!

VEST KOJA JE OBRADOVALA SVE! Stiže nastavak serije "Igra Prestola": Evo kada ga možete očekivati!

- Veoma smo ponosni što u gradu iz koga smo ponikli već gotovo 15 godina unazad gradimo festival koji je do sada pobrao brojne evropske i regionalne nagrade i priznanja. Svako prizanje za Lovefest ujedno je i priznanje za Vrnjačku Banju. Zato verujemo da je Lovefest dosta učinio za banjski turizam, jer su posetom festivalu mladi uvideli da je Banja idealna destinacija za beg od gradske vreve, ali i aktivan i zdrav odmor koji nam je ovih dana svima potreban - kazao je Vukomanović.

turisti
turisti
Foto: Promo

Prema rečima Bobana Đurovića, predsednika opštine, sa ukupno 60 registrovanih obolelih od virusa Covid-19, Banja je jedno od najbezbednijih mesta za odmor ovih dana. "U Vrnjačkoj Banji je stanje stabilno, a s obzirom na situaciju veoma smo zadovoljni posetom. Veliki broj mladih ljudi odlučio se upravo da svoj odmor provede u našem mestu i to mi je posebno drago. Vrnjačka Banja je veliki brend u Srbiji, a na samom vrhu zadržala se i tokom ovih izazovnih vremena." 

Uštedite do 10.000 dinara i odmarajte u Vrnjačkoj Banji 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd