fbpx
Skip to main content
Momčilo Bajagić Bajaga

ZAVIDNA KARIJERA: Bajaga dobitnik nagrade za životno delo

Foto: Youtube printscreen/Prostorni Aktivista
Kompozitor, tekstopisac, pevač...

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga osvojio je nagradu "Darko Kraljić" za 2019. godinu, za muzičko stvaralaštvo/životno delo u domenu popularne muzike, čija će dodela biti u utorak, 27. oktobra, u sali Udruženja kompozitora Srbije (UKS), saopštili su sinoć iz udruženja.

"NEŠTO LOŠE ĆE SE DESITI"! Isplivali novi dokazi - Lejdi Di znala da će je LIKVIDIRATI! (VIDEO)

"NEŠTO LOŠE ĆE SE DESITI"! Isplivali novi dokazi - Lejdi Di znala da će je LIKVIDIRATI! (VIDEO)

Odluku je jednoglasno deo stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsednik, i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

"Iza Momčila Bajagića je bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smeštaju u sam vrh rok scene u Srbiji i eks Jugoslaviji, i danas njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku, kako u Srbiji tako i u regionu", naveo je žiri.

BRADAVICE SKROZ ISPALE! Nestašna haljina Milice Pavlović se spustila, ISPALE GRUDI, pevačica ne reaguje!

BRADAVICE SKROZ ISPALE! Nestašna haljina Milice Pavlović se spustila, ISPALE GRUDI, pevačica ne reaguje!

Ističu da je dobitnik nagrade rok muzičar, kompozitor, tekstopisac, gitarista, vokalni solista i frontmen svoje grupe, i pišu o nedavnim uspesima muzičara i koncertou kojim je obeležio 35 godina umetničkog rada.

Dirigent i kompozitor Vojkan Borisavljević u ime celog žirija je zaključio: "Stvaralaštvo autora spada u sam vrh popularne muzike na našim prostorima, njegove kompozicije oduvek izazivaju duboke emocije kod svih generacija slušalaca, a pesma "Moji su drugovi" predstavlja nezvaničnu himnu svih raseljenih ljudi sa prostora bivše Jugoslavije".

Muzikolog Ivana Trišić, predsednica Udruženja, kaže da je stvaralaštvo Momčila Bajagića odlikuje neiscrpna muzička mašta, neposrednost i nenametljivost izraza u tumačenju samog autora, kao i emotivnost, koja se neodoljivo prenosi na slušaoce, a stihovi koje sam piše za svoje pesme, imaju umetničku vrednost i nezavisno od muzičkog sadržaja.

Na svečanosti u utorak u Mišarskoj ulici 12-14 povodom nagrade govoriće kompozitor Rade Radivojević, potpredsednik UKS-a, Petar Peca Popović, rok novinar i publicista, i Srđan Marjanović, predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS.

U muzičkog delu programa učestvovaće sam laureat i klavijaturista Aleksandar Saša Lokner, iz zajedničkog benda "Bajaga i Instruktori", a emitovaće se i video projekcija sa njihovih nedavnih koncerata.

Reditelj ove male svečanosti je Marko Bajagić.

 

ISPOVEST NAKON HAPŠENJA SA 30 GRAMA HEROINA! Bane Vidaković pokušao da se opravda: "ŽAO mi je što..." (VIDEO)

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd