fbpx
Skip to main content
Film Zgodna žena

"ZGODNA ŽENA" PUNI 30 GODINA! Film je trebalo da bude PRLJAVIJI, ali bi manje ZARADIO! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Movie Clips
Ipak, klasik sedme umetnosti.

Film "Zgodna žena" puni 30 godina, a mnoge njegove tajne i originalnost tek sada postaju jasne, prenosi BBC.

Zasvirao je pesmu iz "Titanika" sa balkona - RASPLAKAO je ceo komšiluk, a onda i SVET! (VIDEO)

Zasvirao je pesmu iz "Titanika" sa balkona - RASPLAKAO je ceo komšiluk, a onda i SVET! (VIDEO)

Sredovečni biznismen plaća mlađoj prostitutki da živi s njim i glumi mu devojku sedam dana. To je prilično "prljav" opis za jednu romantičnu komediju, ali to nije zaustavilo "Zgodnu ženu" da postane jedan od najvećih hitova 1990. godine. Sada, 30 godina kasnije, film je i dalje toliko popularan, da je postao i mjuzikl koji će se prikazivati u londonskom West Endu, nakon uspešne turneje na Brodveju.

A kako je režiser Geri Maršal uspeo nešto ovako neukusno da pretvori u izvanrednu stvar? Pa, nesumnjivo je na to uticao i njegov izbor da glavnu ulogu dobije glumica neverovatnog šarma i talenta, Džulija Roberts. A drugi faktor bio je njen kolega, Ričard Gir, koji se ponašao kao da mu ta lepota i šarm ne znače ništa.

Maršal je na razne načine sanirao zaplet filma. Originalni scenario, koji je napisao J. F. Loton, bio je dosta mračniji i nosio je naziv "3.000 dolara", ali je s vremenom preimenovan u "Zgodna žena" i imao je mnogo manje psovki i droge. Veoma vešta promena je bila i to što je Girov lik bio manje entuzijastičan u vezi sa spavanjem s likom kojeg je igrala Roberts, što je priču okrenulo prema otopljavanju njegovog srca.

Naravno, "peglanje" ružnije strane prostitucije urađeno je zarad profita, odnosno većeg broja gledalaca, ali u slučaju "Zgodne žene", niko im ne zamera - pogotovo, jel' te, žene, koje su obožavale ovaj film. 

HIT SNIMAK! Italijani u izolaciji slušaju SEKU ALEKSIĆ: U zatvorenom gradu ORI SE SRPSKA MUZIKA (VIDEO)

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd