fbpx
Skip to main content
Plutonia

ZLAJA, HIRURG KOJI PRAŠI GITARU: U operacionoj sali živote spašava, sa Plutonijom ih ulepšava! (VIDEO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Potpuno jedinstvena ličnost na našoj sceni!

Dr Zlatko Bokun, zvanično, ili Zlaja Plutonia, u mnogo opuštenijoj varijanti, jedinstvena je ličnost na domaćoj muzičkoj sceni, pre svega zbog svog osnovnog zanimanja, 

PLAKALI smo kad je umro PIKAC u "Vratiće se rode", evo šta danas radi glumac koji ga je igrao! (FOTO)

To što se bavi nečim što nema veze sa muzikom - možda i nije toliko čudno i jedinstveno. Zlaja je, međutim, jedan od najboljih hirurga u našoj zemlji! 

SVET U SUZAMA: Preminuo Rodžer Mur

Zlatko, inače sin čuvenog neuropsihijatra Petra Bokuna, zaposlen je u KBC "Zvezdara". Specijalista je za laparaskopsku hirurgiju. Kad skine beli mantil, "pretvara" se u jednako sjajnog gitaristu. 

Plutonia
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

To jako dobro znaju svi koji više od deceniju prate rad njegovog benda "Plutonia". Grupa je, u poslednje vreme, pošto se utemeljila kao vrhunski cover sastav, posle personalnih promena konačno krenula i u autorske vode, a aktuelni singl je "Anti G ("Pobegni lažima"). 

Razgovor sa Zlajom smo upravo počeli vezano za ovu pesmu...  

Zlajo, jel' "anti ge" ili "anti dži", da razjasnimo prvo? 

- Kako ko voli, mada smo dodali u zagradi "Pobegni lažima" da bi bilo malo "srpskije". Tekst je pisala naša pevačica Jelena. Pesma je inspirisana knjigom našeg prijatelja Borisa Starešine "Antigravitacija". Njegovu prozu kad čitate - to je kao da Monti Pajton susreće Matriks. Jaka je poruka te pesme, koja je ne samo ljubavna, već ima i tu neku protestnu notu. Govori o nekim stvarima indirektno, a vrlo direktno. Rokenrol i treba da bude bunt - da upozori, natera na razmišljanje. Trudili smo se da bude vrhunska audio produkcija za koju je zadužen Zoran Šćekić Šćeka. Uspeo je da prenese našu energiju živih svirki. Ljudi nas zaista znaju skoro 15 godina po energičnim nastupima. 

Spotom ste, takođe, veoma zadovoljni?

- Prikazao je na pravi način estetiku "Plutonije". Teatralno žestoko i energično, a za to je poprilično zaslužna naša mlada glumica Vanja Milačić. Ona je i producirala spot, organizovala snimanje, našla režisera... Mi smo se osećali kao "Rolingstonsi" kad snimaju spot, sve nam je bilo potaman (smeh). Dočarano je ono što "Plutonia" jeste - bend u buntovnom maniru grupa devedesetih i dvehiljaditih sa američke scene. Težimo mejnstrim hard rok zvuku, to retko ko u Srbiji radi. 

Pogledajte galeriju slika sa probe: 

A ovako "Plutonia" zvuči na probi: 

Pogledajte kako je Zlaja predstavio bend, a u nastavku sledi priča o dugo očekivanom albumu. Pričao je i o svirkama, uklapanju sa svojom osnovnom profesijom, o ljubavi i prema hirurgiji i prema muzici, anegdotama... Uostalom, pogledajte i poslušajte šta ovaj jedinstveni čovek ima da kaže: 

Tu su, naravno, i Jelena i Nina, najlepši deo benda "Plutonia". Dame imaju reč: 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd