fbpx
Skip to main content
pas i devojka

ON JE PRAVI HEROJ: Ovako je trenutak pre velikog zemljotresa pas SPASIO vlasnici život! (FOTO)

Foto: Twitter/@StephenEWells
Izgubila je kuću, ali su zahvaljujući psu, oboje živi.

Nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Italiju (više o tome pročitajte klikom na link OVDE), posledice su bile užasavajuće. Mnogo ljudi, ali i životinja je izgubilo život, ali u celoj toj tragediji, našla se i jedna priča sa srećnim krajem. 

Ana M. je živela sama sa svojim psom, nemačkim ovčarom po imenu Rudi. Primetila je da se njen pas još od rane večeri ponašao čudno, a ona nije razumela zašto. 

- Mislila sam da je ugledao nekoga ili neku mačku. Potom, oko dva ujutru, počeo je da trči kroz kuću i da laje kao lud. - priča Ana. 

Čak ni kada ga je očetkala, Rudi nije odustajao, a kasnije te večeri je zgrabio njen džemper i počeo da ga vuče. Iako mu je rekla da prestane, nije je poslušao, pa mu je Ana dozvolila da je izvuče iz kuće. Trenutaka kasnije, zadesio se zemljotres. 

Nekoliko istraživanja je pokazalo da su životinje osetljive na zemljotres. Godine 1975. stanovnici kineskog grada su bili začuđeni kada su psi idruge životinje, počeli da pokazuju znake nervoze, što je dovelo do naredbe od strane gradskih vlasti da se svi stanovnici evakuiraju. Nekoliko sati kasnije, udario je zemljostres, koji je uništio većinu grada.

Dakle, Rudi nije bio bezobrazan, čak naprotiv. On je pokušavao da ukaže svojoj vlasnici na opasnost. 

- Zahvalna sam Rudiju. On je tako pametan pas i sada mu dugujem svoj život. Samo se nadam da sada možemo da preživimo - rekla je Ana. 

Ona je, kao i mnogi drugi u Italiji, izgubila članove svoje porodice, prijatelje i sve materijalno što je imala, zbog zemljotresa, ali su zahvaljujući Rudiju oboje živi. 

NJEGA ČUVA VIŠA SILA: Nećete verovati ŠTA je ovaj pas uspeo da preživi! (VIDEO)

Pročitajte i:

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd