fbpx
Skip to main content
pas, devojčica, maženje

Koliko je zdravo spavati sa kućnim ljubimcem u krevetu?

Foto: Profimedia
Jedno istraživanje došlo je do zanimljivih podataka.

Iako većina ljubitelja životinja smatra da je u redu dopustiti ljubimcu da spava u našem krevetu, što su i ranije studije dokazivale, nedavna istraživanja ipak su pokazala suprotno…

Ovo istraživanje prvobitno je usmereno na ljubimce za koje se dosad iz iskustva znalo da uzurpiraju san sopstvenim oglašavanjem ili živahnim snovima. U istraživanju je učestvovalo oko 300 ispitanika odgovarajući na 17 pitanja o navikama ljubimaca i kvalitetu sna.

Pas
Foto: Profimedia

Naime, tokom istraživanja došlo se do zabrinjavajuće statistike – oko 30 posto ispitanih vlasnika izjavilo je da ih ljubimac bar jednom u toku noći probudi. Oko 63 posto onih koji spavaju sa ljubimcem u krevetu tri ili četiri puta nedeljno, imaju loš kvalitet sna, a pet posto ispitanih ne može da se uspava nakon što ih četvoronožni prijatelj probudi.

Polovina ispitanih imaju bar jednog ljubimca, a čak 54 posto njih spava zajedno sa ljubimcem u krevetu. Ipak, pol i starost vlasnika nisu uticali na kvalitet sna, već činjenica da dele krevet sa krznenim prijateljem.

Da li vi spavate u krevetu sa vašim ljubimcem?

Pročitajte i:

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Slaba kiša
2 Beograd