fbpx
Skip to main content
Lana

"MOMCI ME SE PLAŠE": Snažna Lana Volarević vuče kamion težak TRI TONE! (VIDEO)

Foto: Facebook Printscreen/24sata
A sve je počelo tako što je želela da smrša...

Hrvatica iz Zadra, Lana Volarević, je dizačica tegova i aktuelna državna prvakinja u vuči kamiona. A taj uspeh postigla je posle svega sedam meseci treniranja.

- Počelo je tako što sam se sa studentske razmene prošle godine vratila debela. U šest meseci dobila sam 15 kilograma viška i to je trebalo skinuti. Kako su kardio vežbe, poput trčanja moj najveći neprijatelj, a ni klasične teretane ne volim, došla sam kod prijatelja Tomislava Ivandića, koji je trener "powerliftinga", da mi pomogne da skinem višak kila. I tako je sve počelo. Kad shvatiš da si u nečemu dobar, da ti ide, to te gura dalje - objasnila je Lana Volarević (25).

Prošle godine, ona je na mešovitom prvenstvu u Čakovcu u kategoriji  seniorki do 72 kilograma, kamion težak dve tone povukla 20 metara za 13 sekundi, što je otprilike snaga muškarca njene težine.

NAORUŽANA I OPASNA! Obučena je samo u minić - a kod sebe ima oružja da pobije ARMIJU! (VIDEO)

Sada je oborila i taj svoj lični, a time, neslužbeno i državni rekord tako što je povukla kamion zadarskog komunalnog preduzeća "Čistoća" na parkiralištu iza kluba, koji teži malo ispod 3 tone.

Lana inače bez problema podiže 95 kilograma iz čučnja i 55 iz benča, te 120 kilograma u "deadliftu", to jest dizanju tegova s poda. To su službeni podaci zabeleženi na takmičenjima, a na treninzima ona može i puno više, ali te uspehe ne uzima u obzir. Osvojila je zlato u benču prošle godine, na otvorenom turniru "Lika rux power" u Gospiću i srebro u "deadliftu".

Njen trener iz kluba "Behemot" ističe da je od samog početka bilo očigledno da je Lana veliki telenat, što uvek može da se primeti iz prve.

- Postoje dve vrste sportista, one koje moraš da terati da se više trude i oni koje moraš da zaustavljaš da ne preteraju. Lanu je od prvog treninga trebalo zaustavljati da se ne ozledi. Povući kamion je teško, ali lakše nego što izgleda. Bitna je tehnika. Svi takmičari povuku kamion, ali treba ga povući najbrže od svih. Često se radi i o svega polovini sekunde prednosti za pobedu - kaže Ivandić koji je i sam osvajač državnih prvenstava u "powerlifting"-u.

ZAVRCKALA JE G*ZOM PORED RINGA: Te noći snagatori su se se potukli ZBOG NJE! (VIDEO)

Mlada snagatorka nema dečka, ali joj je jasno da će razgovor o sportu kojim se bavi uplašiti većinu pripadnika "jačeg pola". Skladno je građena i snaga njezinih mišića ne upada u oči na prvi pogled pa ih ona za svaki slučaj i ne pominje u prvim kontaktima.

- Pa mislim da me se momci malo boje. A naučila sam i da izjava "Ja dignem više nego što si ti težak" baš i ne pali - kaže Lana kroz smijeh.

 

Pročitajte i:

SD lepotica noći

SD ludo burazeru

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd