fbpx
Skip to main content
Habib

RUSKA ZVER! Kao mali, tukao se sa MEDVEDIMA, a danas je nepobedivi MMA borac! (FOTO, VIDEO)

Foto: Instagram printscreen/khabib_nurmagomedov
Njega se plaši čak i Mekgregor.

- Mi iz ove oblasti smo predodređeni da budemo borci. To nam je u krvi jer smo se vekovima borili na ovim prostorima. Deca od malih nogu počinju da se biju sa nekima njihovih godina, a ako odbiju to je sramota – naveo je jedan borac iz Dagestana, ruske oblasti na obali Kaspijskog jezera.

Da je predodređen za takva dela, bilo je jasno i za Habiba Nurmagomedova, koji je izdominirao na UFC 205 i zadržao epitet nepobedivog MMA borca. I on je rođen u Dagestanu, u Mahačkali 1988. godine, a od ranog detinjstva je pokazivao želju za borbama.

 

A photo posted by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

UFC 205 je završen na spektakularan način uz rušenje mnogobrojnih rekorda – po zarađenom novcu, broju gledalaca u hali, ali i putem ”plati i gledaj” linkova, a posebno će se pamtiti po Konoru Mekgregoru, koji je na spektakularan način osvojio titulu i postao prvi u istoriji sa dva šampionska pojasa u različitim kategorijama. Ipak, bilo je i onih koji nisu bili preterano oduševljeni Mekgregorom i njegovim osvajanjem titule. Jedan od njih je i Nurmagomedov, borac iz Rusije, koji se na UFC 205 takođe pokazao u najjačem svetlu.

Sam Mekgregor uglavnom se ne bahati kao obično kada je u pitanju Nurmagomedov. Iako je posle pobede nad Alvarezom rekao da se nikome ne izvinjava, na njegovu prozivku nije odgovorio kao što je to inače bio slučaj kada su ga mnogi prozivali. Nurmagomedov u dosadašnjoj karijeri ima osam borbi u UFC-u i sve je rešio u svoju korist, a nije izgubio čak ni jednu rundu.

Da je reč o momku od čelika i pravoj zveri, bilo je jasno još dok je bio dete. Dok su se svi borili sa svojim vršnjacima, on je za protivnike imao medveda! Mladunče medveda rvalo se s njim dok je imao desetak godina i tako je trenirao i sticao veštine, koje sada uspešno primenjuje u oktagonu.

Njegov otac je objasnio zašto je njegov sin dok je imao deset godina odmeravao snage sa medvedom.

– Prvo, deca uvek žele da njihovi očevi vide za šta su njihovi sinovi sposobni. Nije bilo ničeg interesantnijeg od toga dok je on bio mlad. Na kraju krajeva, to je bio test njegovog karaktera – rekao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Nurmagomedov je sada prvi izazivač u lakoj kategoriji za UFC pojas, a da li ćemo gledati borbu između njega i Konora Mekgregora, koja bi bez sumnje bio jedan od najvećih spektakla u istoriji, ostaje da se vidi.

 

Pročitajte i:

SD lepotica noći

SD ludo burazeru

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd