fbpx
Skip to main content
Trbušnjaci

NIJE SVE U VEŽBANJU: Baš OVE namirnice će otopiti MASNOĆU SA STOMAKA!

Foto: Profimedia/ilustracija
Hrana vam može mnogo pomoći da dostignete željeni cilj.

Opšte je poznato da do savršenih pločica na stomaku nije moguće doći samo vežbanjem, već da je za to od velike važnosti i hrana koju jedemo. Naime, fitnes instruktori već godinama tvrde da je na putu do dobro oblikovanog tela trening zaslužan samo 30 odsto, a veći deo, tačnije 70 odsto, zauzima ishrana.

Ako vam je cilj da imate stomak kao sa naslovnica fitnes magazina, onda se odmah oprostite od namirnica kao što su grickalice, brza hrana i alkohol.  

SAVRŠENA RAMENA: Uz ovu jednu prostu vežbu dovešćete vaše telo u top formu (VIDEO)

Ovo su neke namirnice koje, možda neočekivano, pomažu u boljem definisanju mišića: 

- Zeleni čaj 

Opšte je poznato da je zeleni čaj jedan od najboljih antioksidanata koji u velikoj meri pomaže smanjivanju sala oko stomaka, pored toga ovaj čaj sadrži i kofein zahvaljujući kom se povećava izdržljivost pa samim tim možemo duže i efikasnije da vežbamo. Tako da, slobodno popijte jedan čaj pre treninga.

- Bademi  

Generalno, orašasti plodovi su poznati po tome što u sebi sadrže veliku količinu vlakana zaslužnih takođe za smanjenje masti u predelu stomaka. Međutim jedna američka studija je pokazala da 30 do 35 badema dnevno pomaže u smanjenju masti oko stomaka. Razlog je što bademi imaju više vlakana od drugih orašastih plodova. 

SNALAŽLJIVA MAČKA: Striptizeta od grada UKRALA 18.000 EVRA, a sve na ovu NEVINU FORU!

- Špargla 

Istraživanja pokazuju da ljudi koji više jedu povrće generalno imaju manje problema sa salom oko stomaka, a jedna od najboljih namirnica ove vrste je špargla. Razlog leži u činjenici da obiluje vlaknima i to onim tipom koji hrani dobre bakterije u našem digestivnom traktu i bori se protiv nadimanja. Takođe, diuretik je, a što manje suvišne tečnosti imate u telu, mišići više dolaze do izražaja. 

Pročitajte i:

SD lepotica noći

SD ludo burazeru

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd