Skip to main content
Besan mladić

I MUŠKARCI IMAJU SVOJ PMS: Zove se IMS, a evo koji su simptomi i uzroci!

Foto: Profimedia/ilustracija
Nezgodno...

Dr Džerald Linkoln, naučnik iz "Medical Research Council’s Human Reproductive Sciences Unit" u Edinburgu otkrio je da muškarci imaju svoju verziju PMS-a, i nazvao ju je IMS (skraćeno od Irritable Male Syndrom, tj. Sindom muške razdražljivosti). Kao njegov uzrok on navodi smanjen nivo testosterona.

Muškarci koji su skloni iznenadnim napadima besa verovatno pate od IMS-a (Sindroma muške razdražljivosti). S godinama kod muškaraca dolazi do naglog pada testosterona, ali velike oscilacije u nivou muškog polnog hormona prisutne su i kod mlađih muškaraca.

KAD PUKNE FILM: Maltretirao je TIHOG momka, a onda se probudila ZVER! (VIDEO)

Linkoln je posmatrao osam ovnova s pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je nivo testosterona visok, ali otkrio je suprotno. Kada je količina testosterona opala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je bilo lako iziritirati.

Ljuti čovek na telefonu
Foto: Profimedia

Linkoln tvrdi da testosteron ima jak uticaj i na ljudsko ponašanje i smatra da stresni događaji, poput smrti drage osobe, razvoda ili teške bolesti mogu da uzrokuju nagle fluktuacije nivoa testosterona u organizmu. Manjak testosterona uzrokuje umor, depresiju, razdražljivost i smanjenje libida, ali ima i fizičke posledice, poput bolova, posebno u rukama i nogama, znojenja i crvenila.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd