Skip to main content
Sparta, muškarač, jak, jak muškarac, spartanski muškarac, hrabrost, snaga

MUŠKARAC K'O SPARTANAC: Kako da budem šmeker kao da sam iz Sparte!

Foto: Profimedia
Budi lep, budi jak, za sve druge mrak.

Jako je puno predrasuda o muškarcima, i žene ih sve više prozivaju kako su mekušci i s*sice. San svake žene je da pored sebe ima junačinu, da joj muško puca od snage, i ono što bi narodski rekli "da miriše na zdravlje". 

Ratovi su ostali daleko iza nas, posebno vreme najhrabrijih ratnika kao što su bili Spartanci. Ratnički duh u ratničkom telu, bili su to od malena disciplinovani dečaci koji su svakim danom, pa i satom svog života postajali sve snažniji muškarci. Snaga i hrabrost su odlike koje i danas vezujemo za njih, oni su prva asocijacija na disciplinovani ratnički duh.

Ovim ženama je NAJTEŽE prići od svih! Evo KOLIKI MUŠKARCI treba da budete

Svet više ne funkcioniše kao u to vreme, ali sigurno bi svako muško volelo da poseduje ove crte u svom karakteru.

Zato je potrebno savladati par koraka kroz male lekcije, a promena u temperamentu će se sigurno primetiti.

Najvažnija je prva lecija, a to je pobediti strahove. Možete početi na primeru straha o sramoti. Ako ste ratnik, vi treba da negujete hrabrost u vama, ne kao princip borbe ili hrabrost za nadmetanje u ringu, već kao crtu na nekom višem psihičkom nivou. Strah dolazi iz nas, te ako ga pobedite u sebi samom, lako ćete i u fizičkom obračunu. Za lekciju o hrabrosti i pobeđivanju straha muškarac može kao inspiraciju da nađe u istrajnosti kod Spartanaca, koji nikada nisu odustajali, nisu dali na sebe, a kada je to premalo oni su i dalje nastavili da daju sve od sebe poslednjim atomom snage

.KAKAV PODLAC: Samo je htela da pirne, a on joj NABIO CEO u usta! Nije znala šta ju je snašlo (VIDEO)

Svaka muška aktivnost obojena je nekom vrstom akcije. Da bi došli do cilja važno je da ta akcija bude prožeta kvalitetom. Čim uvedemo model jvaliteta u naše ponašanje korak do cilja postaje kralji jer si već na putu postao delotvorniji u toj akciji, bolji, efikasniji. To su glavne lekcije za korake ka cilju jer je način njegove realizacije najvažniji. Na tom putu dok savladavamo ove lekcije postajemo i mudriji. Mudrost znači jedan disciplinovani um, i čim smo mudriji umemo da ragraničimo naš id sa egom i superegom.  A ego je glana stavka ličnosti, posebno osetljiv kod muškarca.

Spartanac, muškarac, jak, lep, hrabar, seksi
Foto: Profimedia

Pored ovih osobina, ono što žene posebno vole da vide kod muškarca jeste smisao za humor. Jedna anegdota koja datira iz perioda spartanaca glasi ovako: 

-Spartanski izviđač je dotrčao zadihan i prepadnut da obavesti kako su persijanci tako brojni da ako bi izbacili strele u nebo, one bi mogle da pomrače sunce. Spartanski vođa je na ove reči odgovorio: - Dobro, onda ćemo se boriti u hladovini.

Njihovo glavno pravilo je bilo da se svakom problemu prilazi sa puno duha i da se sa opasnošću koja se približava suočava prisebno, dostojanstveno i visoko moralno.

VEROVALI ILI NE - S*KS JE LEKOVIT! Kada ovo pročitate pašćete sa stolice!

Sve ove Spartanske lekcije muškarac može da primeni ali tek kada najpre nađe svoju suštinu. Važno je da se bori, ali kada zna za šta se želi da se bori i čemu ratovanje.  Šta je ono zbog čega bi učinio sve i bilo šta? Alo jednom izvučeš mač, ako jednom uperiš iružje u nekoga, nikada nemoj da ga zasučeš ako tvoj cilj nisi priveo kraju. Borba koju vodiš mora da ima emotivno i praktično značenje, kao i kodeks tvoje časti prilikom iste. 

Spartanci su svakom protivniku prilazili tako što su bili spremni na dva ishoda, da im protivnik uzme život ili da ga oni uzmu njemu. Spartanci su bili mnogo dobri frajeri, da žove u ovom veku verujemo da bi bili najveći šmekeri. Savladajmo ove lekcije i budimo spartanci 21-og veka!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd