Skip to main content
mamurluk

NAUKA NAJZAD NAŠLA REŠENJE ZA MAMURLUK! Ubedljivo najbolji lek je VOĆE koje se uveliko gaji U SRBIJI

Foto: Profimedia/ilustracija
Da smo samo ranije znali...

Broj recepata koji 'provereno' ublažavaju posledice burne alkoholne noći verovatno je jednak samom broju pića koje smo i mogli popiti. No, sada postoji jedan i iza kojeg je stala nauka. 

Australijska naučna agencija CSIRO  na svom blogu objavila je kako je njihovo istraživanje pokazalo da u prevenciji mamurluka mogu pomoći kruške. 

Uz to navode i snižavanje holesterola, protivupalno delovanje te da pomažu pri opstipaciji. No, to su sve manje važne informacije kad je mamurluk pred vama. 

NAJZAD UNAPREĐENO: Pogledajte način da se baterija napuni ZNATNO BRŽE, a čak i da DUŽE TRAJE

kruške
Foto: Profimedia

Mnogi narodni lekovi i saveti koji će sprečiti mamurluk traže i neke pripreme pre alkoholisanja, a mnogima to tada nije visoko na listi prioriteta. Stoga se sok od krušaka čini kao prilično jednostavan zahvat, koji bi mogao pomoći. 

Naučnici navode da kruške, naročito sok od korejske kruške, bitno smanjuje simptome mamurluka u odnosu na placebo. Najbolje se to moglo videti na sposobnosti ispitanika da budu koncentrisani. 

Glavna naučnica Meni Nouks navodi kako je to zbog toga jer kruške utiču na enzime u metabolizmu alkohola, odnosno pomažu telu da probavi i ukloni alkohol ili smanji njegovo apsorbovanje. No, naučnici dodaju da su ovo preliminarne studije te da se rezultati trebaju finalizovati, ali ne škodi isprobati, prenosi Quartz.

HEJ, DRAGA, MOŽEŠ LI... Ovu poruku će većina dobiti! MORATE ZNATI šta posle toga OBAVEZNO uraditi

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd