Skip to main content
Svrab u međunožju

Otišao sam na pregled koji je NOĆNA MORA za sve muškarce! Doktor je rekao: Skinite gaće, a ja sam mislio samo na NJEGOV PRST

Foto: Profimedia/ilustracija
Ne treba se plašiti!

Naći se oči u oči sa lekarom, muškarcem, koji na ruke navlači rukavice i govori "svucite gaće" noćna je mora svakog muškarca, a u nastavku pročitajte ispovest muškarca o njegovom iskustvu.

"Slušao sam priče onih koji su izbegavali da odu i na ceo sistematski pregled, samo zato što je jedna od stavki na papiru bila i urolog.

- Doktor će da ti čačka testise, prevlači kožicu, vadi bris guranjem štapića "od napred" stavlja prst "od nazad" - kolaju se priče među muškarcima kada se spomene urolog.

Ali, on je lekar, odgovarao bih im. Ne gleda on tako na to. I dok sam o tom strahu pričao sa šeficom, rekla je: "A što ne bi ti otišao na pregled?". Rekao sam, naravno, zašto da ne, to je samo pregled, a onda sam shvatio koliko smo mi muškarci zapravo komplikovani.

Ženama je lakše, prošlo mi je kroz glavu. Mislim, ginekološki pregled je sasvim normalna stvar, a kod urologa se i ne ide baš tek tako preventivno. Naš polni organ je ipak drugačiji, nekad više a nekad manje prokrvljen. I previše i premalo može da bude baš nezgodno kada ste pred lekarom koji tu nešto treba da barata i čačka.

Iznajmila je stan i otišla na odmor, a onda ju je pozvao POLICAJAC i rekao joj kakve STRAHOTE se tamo događaju

Šta ako stvarno bude onaj deo predgleda "od pozadi"? Da li boli, koliko li je to neprijatno. Koluko duboko ide raj prst i kako li kruži preko prostate?

Dan ranije sam već počeo psihički da se spremam, da zamišljam situaciju, pitam se ko li će mi biti lekar. Pa sređivanje, tuširanje, razmišljanje. Da li je moguće da su jedan penis i jedna prostata nešto što je toliko komplikovano?

doktor
Foto: Profimedia/ilustracija

Nestrpljivo sam čekao da me lekar prozive. Ispred je bio jedan stariji pacijent i poprilično se zadržao. Doktor je izašao, pa se vratio. Ne mogu da izdržim, ustajem. A u glavi su mi samo penis i prst.

Konačno, lekar me proziva i upita šta je problem. Objasnim da sam došao na preventivni pregled od kog se svaki muškarac plaši... da nemam nikakvih tegoba i da bih samo želeo da proverim da li je sve sa mnom OK.

I u sledećem trenutku, moja muškost je bila na testu. Došlo je vreme da se skinem pored kreveta, ali još ne i da legnem.

"Da vidimo, neće ništa da boli, tako...".

Njegovi prsti isprepletali su se iza mojih testisa. A ja, iskreno, ne znam ni gde sam gledao u tom trenutku.

"Imate proširenu venu kod levog testisa. Mogli biste da uradite spermogram".

Spermogram? Kada, kako, gde se uzima uzorak? Pa sada ne bih mogao ni kap krvi da ispustim, a ne...

"To se dogovarate na pultu. Postoji mogućnost da donesete od kuće spermu ili da se to obavi u laboratoriji" objasnio mi je kasnije.

A sada... "Napnite se, kao kada ste u toaletu, da se napnu ovi donji mišići. Dobro...".

"Moram samo da pogledam i ovde" rekao je i odmah zatim gledao sam kako njegovi prsti brižljivo povlače kožicu. I sve to kao da je trajalo minutima, a ne sekundama. Slow motion.

Statua okrnjenog penisa
Foto: Profimedia

Sledeći trenutak bio je krevet. "Lezite. Ne tako, već na leđa". Iskreno, mislio sam da je došao onaj najgori trenutak.

Onda mi je rekao da se nakašljem, a ja sam dodao i da mi je jedan testis osetljiviji na bol od drugog. Napipao je nešto i pritisnuo. "Je l vas boli ovde... ili ovde?".

Ništa strašno, kaže, kod nekoga to postoji, nekad se javlja i uz upalu, ali dole smo svi osetljivi, kaže.

"Dole smo svi osetljivi", trenutak empatije dva muška bića.

Onog najgoreg, ipak, nije bilo. Pregled je završen, lekar je kucao izveštaj, a ja opet pomislim u sebi - zar je moguće da smo mi muškarci tolike... toliko komplikovani.

I imam jednu dobru vest za sve vas, muške sapatnike. Svaki preventivni pregled je dobrodošao, kazao mi je lekar, ali ipak nije neophodno javljati se svake godine ako nemate nikakvih simptoma, normalno mokrite i nemate problema sa erekcijom i ejakulacijom.

Važan je bio pregled dok ste još beba, a kod urologa bi trebalo da ode i dečak kada uđe u pubertet, čisto da se vidi da li se sve dobro razvija i hormoni rade.

Posle toga, mogao bi da se obavi još jedan pregled kada se već razvijete, a onda tek kada se javi neki problem

I tada, ne oklevajte. Pregled definitivno nije strašan."

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd