fbpx
Skip to main content
Žena drži bananu

VELIKE OPASNOSTI ZA EREKCIJU: Ovo ne biste smeli NIPOŠTO da radite

Foto: Profimedia
Pazite se, momci...

Postoje tri vrste erekcije - refleksna koja nastaje usled pravog kontakta, psihosomatska usled audiovizuelne stimulacije ili podražaja te noćna. Prema studiji uglednog časopisa Journal of Sexual Medicine.

Većini muškaraca penis nije ravan 

Opušten penis skriva tajne koje izlaze na videlo u stanju erekcije - pa tada preko 70 posto muškaraca ima blago iskrivljen penis. On je najčešće iskrivljen u levu stranu te češće prema gore nego prema dole, no to se ne smatra problemom sve dok ne uzrokuje bol.

Što se tiče veličine, ona u opuštenom stanju nije pravi pokazatelj mere - kod dve trećine muškaraca on naraste oko tri cm, dok kod jedne trećine njih može narasti i preko pet cm.

ŽIVI SAMO NA OVIM PROSTORIMA: Otkrivena nova vrsta pauka - ima li opasnosti?

banana kao simulacija penisa
Foto: Profimedia

Kondom dokazano utiče na erekciju

Iako to ne vredi za sve muškarce, na oko 80 posto njih prezervativi doista loše utiču na erekciju, tvrde stručnjaci. Objašnjavaju kako je to prvenstveno posledica navike, ali i drugih problema s erekcijom, poput upale prostate i slabije cirkulacije te nižih frekvencija testosterona, zbog čega se erekcija teže održava.

Takođe, muškarci koji preteruju s masturbacijom često nemaju dovoljan "osećaj" preko kondoma.

Utiče i masturbacija...

Ako muškarac nije imao seksualne kontakte ili masturbirao nekoliko dana, to će se odraziti i na njegovoj erekciji, objašnjavaju stručnjaci. Ona će biti čvršća, a penis nešto duži zbog pojačanog dotoka krvi. No ako muškarac redovno odnosno svakodnevno masturbira, velika je verovatnoća da će tada i sam seks biti znatno kraći zbog jačeg podražaja i veće uzbuđenosti. 

OTKRIVENA TAJNA ČUVANA POLA VEKA: Ovo je prava istina o ratu u Vijetnamu... istorija je bila POGREŠNA

Cigarete
Foto: Profimedia

Cigarete skraćuju penis

Pušenje je štetno za sve organe, pa tako i za penis. Nikotin loše deluje na cirkulaciju, koja je ključna za erekciju. S vremenom, posledica je čak i smanjivanje penisa, a studije pokazuju kako redovno pušenje cigareta, kao i uživanje u opojnim drogama koje se mešaju s duvanom može rezultirati s penisom kraćim i do 1 cm.

Koliko erekcija na dan?

Muške i ženske genitalije nisu građene na sličan način te je istina kako su muškarci biološki programirani za više erekcija kako bi ostali zdravi. Prosečan muškarac ima oko 11 erekcija na dan te oko devet njih kroz noć. Takođe, u životu će u proseku ejakulirati oko 7200 puta.

SVI MI VOLIMO DA MASTURBIRAMO, ALI... nažalost, narode, nemamo dobre vesti

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd