Skip to main content
Tako Bel

Vlada prodala nacionalni SIMBOL SLOBODE - restoranu! Ovo je najluđa PRVOAPRILSKA ŠALA (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/WillSalas CymbalMaker
Svi živi naseli.

Jednu od najluđih prvoaprilskih šala, o kojima se i dan danas pripoveda, pogotovo u SAD-u, američkoj naciji priredio je restoran brze hrane Tako Bela 1996. godine.

Ova kuća platila je oglase preko celih stranica u sedam vodećih novina u kojima je objavila da je kupila simbol američke slobode - Liberty Bell (zvono slobode) i da će naziv svoje firme promeniti u Tako Liberti Bel. Prodaju tog simbola objasnili su time da je vlada bila primorana da proda pomenuto zvono kako bi se smanjio ukupni dug zemlje.

Obrsti cijeli frižider, specijalnost mu je gunđanje! Dečak je urnebesno opisao OCA i dobio 5 (FOTO)

Amerikanci su naseli, i to na desetine hiljada njih, te su ljutito zvali i Tako Bel i Nacionalni istorijski park buneći se protiv ove neprimerene situacije. Šala je dosegla vrhunac kada su od sekretara za odnose s javnošću Bele kuće zatražili objašnjenje. Majk Mekari se brzo i šaljivo snašao i rekao da su prodali i Linkolnov memorijalni centar i to kompaniji Ford Motor Co. i da će ga preimenovati u "Ford Lincoln Mercury Memorial".

Tek popodne, tog 1. aprila, strasti su se smirile jer je svima postalo jasno da se radi o šali. Lanac restorana brze hrane je tim potezom dobio nesvakidašnji publicitet. Dejvid Pejn, osnivač PR agencije, koja je bila uključena u stvaranje ove šale, kasnije je rekao da je to najuspešniji projekat na kom je ikada radio.

Trošak cele kampanje bio je samo 300.000 dolara, a publicitet koji je Tako Bel dobio vredi više od 25 miliona dolara. Prodaja hrane u restoranima im je u samo dva dana porasla za više od milion dolara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD adrenalin i mišići

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd