Skip to main content
Ajkula jede foku

PANIKA NA JADRANU! Morski pas plivao 20 metara od prepune plaže!

Foto: Profimedia
Oglašen je crveni alarm.

U Trstu je proglašena opasnost na obali, jer je u blizini popularnog kupališta primećen veliki morski pas. Noćna mora svakog kupača tako je postala stvarnost, kad su životinju primetili supružnici Ecio Di Frančesko i Nela Esposito, koji su u Trst došli na letovanje. Oni su se sunčali na plaži i ugledali peraje morskog psa kako izranja iz dubina, piše italijanski Il Piccolo.

Pročitajte OVDE o sličnom slučaju koji je nedavno izazvao paniku. 

Oni su izjavili da su prvo videli tamni obris a zatim i karakteristično peraje. Bilo je to oko 20 metara od plaže, pa je u tom trenutku u moru bilo puno kupača. Morski pas je bio dug između metar i po i dva metra.

Ajkula
Foto: Profimedia

Njihovu priču je potvrdio i lokalni ribar Alesandro Krali koji je u trenutku kad se morska neman pojavila, plivao u blizini obale. Siguran je, kaže, kako je reč baš o ajkuli, a ne nekoj drugoj velikoj ribi ili delfinu.

OVDE pogledajte pecaroša koji je ugledao morsko čudovište - ili je bar tako mislio...

Na teren je odmah izašao brod Obalne straže i neko vreme patrolirao uz obalu. Upozorili su kupače na pojavu morskog psa, ali mnogi na upozorenje nisu reagovali, pa su nastavili da se kupaju.

Inače, u ajkule u Jadranskom moru nisu nikakva retkost i zabeleženo je prisustvo više od 30 vrsta. Treba, takođe, imati na umu da su napadi morskih pasa na ljude prava su retkost, kako u svetu tako i na Jadranskom moru.

U proseku, ajkule u svetu godišnje ubiju desetak ljudi, dok ljudi svake godine pobiju oko 270 miliona morskih pasa. Porodica ajkula broji oko 200 vrsta, a samo jedna ili dve su poznate po tome da napadaju ljude. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd