fbpx
Skip to main content
Obnažena Neda Arnerić u filmu Haloa - praznik kurvi

A SEKS SIMBOL EKS JUGE SNIMALA NEVINA: Zbog OVE scene seksa čitava Srbija je deci prekrivala oči!

Foto: Youtube printscreen/bobi solo
E, da su ljudi tada znali da je lepotica nad lepoticama o kojoj je bezobrazno maštalo i staro i mlado od Vardara pa do Triglava bila - DEVICA!

Iako je reč o umetničkim delima, na legendarne scene seksa u domaćim retko ko gleda samo iz tog ugla. A i kako bi kada u njima igraju seks simboli, lepotice o kojima mnogi maštaju na bezobrazan način. Mora tu da bude i nečeg erotskog!

Jedna od najlepših žena bivše Juge svakako je bila (a bome, i sada je!) glumica Neda Arnerić. Zlatna kosa, graciozno telo, zelene i snene oči, dečji osmeh i lice lepotice. Malo je reći da su mnogi od Vardara pa do Triglava bili zaljubljeni u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama seksa velikih filmova ovdašnje kinematografije.

Taško Načić u filmu Ko to tamo peva
Foto: Youtube printscreen/OldClassicGamer

Još da su znali da je kadrove seksa snimala kao devica, bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav. Ko bi to uopšte i posumnjao? Jer, kod Nede je tada sve odisalo erotikom, a roditelji su deci prekrivali oči da ih "ne kvare"...

Neda Arnerić u filmu Aloa - praznik kurvi
Foto: Youtube printscreen/bobi solo

Jugoslovenska lepotica je u filmu Lordana Zafranovića "Aloa - praznik kurvi" (1988) snimila jednu od najesplicitnijih scena seksa u istoriji ovdašnje kinematografije, a Neda je za ulogu Majre nagrađena i "Zlatnom arenom" u Puli. Film pripoveda o bračnom paru iz Nemačke koji dolazi na odmor u Hrvatsku, na ostrvo Hvar, gde se Majra, poreklom Zagrepčanka, a udata za dosta starijeg Manfreda (Stevo Žigon), upušta u ljubavnu aferu sa sinom gospođe u čijoj su kući odseli (Ranko Zidarić). 

Neda i Ranko su snimili najeksplicitniju scenu seksa u dotadašnjoj istoriji jugoslovenske kinematografije.

- Od prve scene obnaženog muškarca koji skače u more pa do posljednjeg prizora, sve odiše erotikom, pa se nekima može činiti da je radnja tu sporedna, kolateralna pojava samo da bi se mogla prikazati Neda Arnerić kako uzdiše - pisali su tada novinari.

Sram ih bilo

Ipak, od svih scena seksa koje je snimila Neda, najpoznatija je verovatno ona šumska, u neiskusnom duetu sa Slavkom Štimcem iz filma "Ko to tamo peva". Možda nije najerotičnija (čak je pretežno i komična), ali je najupečatljivija. Mada, da se razumemo, pošto je Neda pokazala grudi i vodila ljubav (bez obzira što joj je muž bio početnik i amater za "one stvari"), niko na svetu ne sme da kaže da to nije erotska, već komična scena!

Dragan Nikolić i Aleksandar Berček u filmu Ko to tamo peva
Foto: Youtube printscreen/OldClassicGamer

Dok posmatraju mladi par koji vodi ljubav u šumi, Miško (Aleksandar Berček) kaže ocu (Pavlu Vuisiću) čuveno: "Tata, i ja bih ono radio!" A racionalni švapski špijun (Danilo Bata Stojković) ljubavnicima poručuje mastralno i paradoksalno: "Sram vas bilo!"

Neda Arnerić i Slavko Štimac u filmu Ko to tamo peva
Foto: Youtube printscreen/OldClassicGamer

O svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju kasnije rekla:

- Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom - objašnjavala je tada glumica u tekstu kojem su tadašnji urednici dali naslov "Snimala sam scene seksa dok sam bila devica".

Prisetite se te legendarne scene, još legendarnijeg filma, kada tata sinu veli da bi - i on to radio!

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD lepotica noći

SD ludo burazeru

Vremenska prognoza
Slaba kiša
1 Beograd