fbpx
Skip to main content
Danijel Subašić

SUDBINA O KOJOJ BRUJI MONDIJAL: Oluja mu je ODNELA kuću, zločinci sve ZAPALILI, a sada je HEROJ nacije!

Foto: Reuters
Prošao je golgotu.

Teška životna drama je iza golmana hrvatske reprezentacije Danijela Subašića. Srbinu koji je najzaslužniji za plasman njegove selekcije u četvrftfinale Mondijala, tokom zločinačke operacije "Oluja" 1995. godine ratni zločinci spalili su porodičnu kuću i imanje u selu Zagrad u Dalmaciji!

STRANI MEDIJI PIŠU! Francuski reprezentativac dolazi u Barselonu

PRAVA SIĆA: Sampaoliju 20 miliona za otkaz

Danijel Subašić
Foto: Reuters

PETKOVIĆ POSLE PORAZA: Švedska je odličan tim

To je otkrio Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas, naglasivši da su Subašićevi rođaci Srbi ratovali protiv Hrvatske, ali kako kaže, radi se o veoma poštenoj familiji.

Danijel Subašić potiče iz mešanog braka, otac mu je Srbin Jova iz sela Zagrad, a majka Hrvatica Boja Brkljača, katolikinja iz sela Raštević.

- Njihova porodična kuća je bila spaljena za vreme "Oluje", pokradena, razrušena, zemljište devastirano, kao i u čitavom tom kraju. Obnovili su je, sad je jedna od najlepših u kraju, jedina u svim tim selima u Ravnim Kotarima ima bazen, a tamo mu živi baba Milica. Ona se prezivala Radmanović, a iz te porodice koren vuče i bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Radmanović - istakao je Štrbac u razgovoru za "Informer".

Prema njegovim rečima, Subašići su uvek "ginuli" za Srbiju.

- Hrvati se šokiraju kad im kažem da su Danijelovi rođaci ratovali protiv Hrvatske. Jesu, kao što su i neki drugi rođaci ratovali za Hrvatsku. Takvo je vreme bilo, svako ko je mogao da nosi pušku bio je ili u redovnoj vojsci ili mobilisan.

Savo Štrbac napominje da nije iznenađenje što se golman Kockastih sada predstavlja kao Hrvat i što je primio katoličku veru.

- Ako se i prekrstio, pa je sad katolik, kao što je rekao u nekom intervjuu, ne bi ga trebalo osuđivati. Uradio je to zato što je morao. Doskoro je sveštenik u Crkvi Svetog Ilije u Zadru bio moj prijatelj Petar Jovanović. Rekao je da je u poslednje vreme umrlo oko 30 pravoslavaca iz Zadra i okoline, koji su redovno dolazili u crkvu, a on je sahranio samo troje. Zašto? Zato što su se deca tih starijih ljudi, iz straha, opredeljivala da im roditelje sahrani katolički sveštenik. Plaše se da ne ostanu bez posla, da njihova deca ne trpe torturu... To je, nažalost, takva sredina

Izabranici selektora Dalića su u ponedeljak eliminisali Dance iz osmine finala, a Danijel Subašić je sa tri odbranjena penala izrastao u junaka cele Hrvatske.

- Moram da naglasim, a i juče sam razgovarao sa ljudima koji su njihove komšije, da su Subašići izuzetno poštena familija. Pričao je taj dečko ranije da je imao problema zbog toga što je Srbin. Odabrao je da brani za Hrvatsku, to dobro radi, pomogao im je sad da se proslave i neka ga. Bio bi on jednako zlatan dečko i da je odabrao da brani za Srbiju - rekao je Štrbac.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd