fbpx
Skip to main content
Reprezentativci Švajcarske

ŠVAJCARCI BLIZU ODLUKE: Zabraniti igračima sa dvojnim državljanstvom da igraju za reprezentaciju (FOTO)

Foto: Reuters
Granice moraju jasno da se postave.

Fudbalska asocijacija Švajcarske ozbiljno razmatra mogućnost da zabrani igračima sa dvojnim državljanstvom da igraju za reprezentaciju.

HRVATI VEĆ TRAŽE ALIBI: Rusi su DOPINGOVANI! (VIDEO)

JAVIO SE BATA ĐORA: Oni su KRIVCI za neuspeh na MONDIJALU (FOTO)

Ugledni nemački list "Špigel" prenosi da čelni ljudi Fudbalske asocijacije Švajcarske spremaju radikalne mere.  Naime, posle meča Švajcarska - Srbija, na kom su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri proslavljali golove pokazivanjem dvoglavog orla koji je simbol tzv. "Velike Albanije", "SFV" je počeo da razmatra opciju da se fudbalerima sa dvojnim državljanstvom zabrani nastup za selekciju Švajcarske.

SP Rusija 2018: Ceo kostur prvenstva pogledajte OVDE

OSMINA FINALA: Sve rezultate i statistiku pogledajte OVDE

ČETVRTFINALE: Parove i raspored utakmica pogledajte OVDE

Generalni sekretar Aleks Mišer potvrdio je to u intervjuu za nemačke medije. On smatra da neke granice moraju jasno da se postave.

Fudbalska reprezentacija Švajcarske
Fudbalska reprezentacija Švajcarske
Foto: Reuters

- Da li igrači do određene godine starsti moraju da se odluče za koju će reprezentaciju igrati? Može da se dogodi da ulažemo u fudbalere koji će u budućnosti igrati za drugu reprezentaciju. Savez bi mogao da kaže da su programi finansiranja otvoreni samo za mlade igrače koji nemaju dvojno državljanstvo. Čujemo mnogo obećanja, a onda igrač napuni 21 godinu i odluči se za drugu zemlju jer tamo vidi veće šanse za uspeh na reprezentativnom planu - rekao je Mišer. 

Podsetimo, Albanci koji nastupaju za Švajcarsku reprezentaciju su proslavljali su pogotke pokazivanjem dvoglavnog orla. "Špigel" ističe da je to bila jasna politička provokacija koju FIFA zabranjuje.

Oba igrača su kažnjena sa po 8.680 evra, dok je kapiten Švajcarske Lihtštajner, koji im se pridružio u kontroverznom slavlju kažnjen sa 4.340 evra.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd