Skip to main content
UEFA

ČEFERIN ZAPRETIO: Klubovi koji nisu zvanično odustali od Superlige mogu da budu izbačeni

Foto: Profimedia
UEFA održala kongres u Beču.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin kritikovao je, na kongresu UEFA u Beču, pojedince koji pokušavaj uda organizuju takmičenje paralelno UEFA kupovima. U Beču je UEFA potvrdila reforme u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija koji će od sezone 2024/2025 umesto 32 imati po 36 učesnika i drugačijiprincip ulaska u iste.

Pogodi najveću kvotu i Mozzart te vodi u Katar na duel Brazila i Srbije

Pogodi najveću kvotu i Mozzart te vodi u Katar na duel Brazila i Srbije

ĆAVI: Arauho je svestan, doktori su rekli da se ne brinemo

ĆAVI: Arauho je svestan, doktori su rekli da se ne brinemo

VEĆ SE SVE ZNA: Evo gde će se igrati FINALE Evropskog prvenstva!

VEĆ SE SVE ZNA: Evo gde će se igrati FINALE Evropskog prvenstva!

 - Okupili smo se u nevolji. Kada smo ujedinjeni, niko ne može da nas pobedi - rekao je Čeferin. - Više klubova u Ligi šampiona ne znači da smo postali Superliga. Superliga bi uvek imala iste klubove koji bi igrali jedni protiv drugih.

Čeferin je najavio mogućnost da Real Madrid, Barsleona i Juventus budu izbačeni iz evropskih takmičenja pošto nisu zvanično odustali od projekta Superlige.

 - Moguće je kazniti bilo koji klub, pa tako i potencijalnog osvajača Lige šampiona, a naravno da je moguće i izbacivanje iz takmičenje. O tome će odlučiti Disciplinska komisija UEFA koja je nezavisno telo. Oni se bune kako UEFA zarađuje milijarde, a 93,5% prihoda se vraća klubovima - istakao je Slovenac. - Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans, da će poboljšati konkurentsku ravnotežu i generisati solidne prihode koji će kasnije biti distribuirani klubovima, ligama, fudbalskoj bazi širom našeg kontinenta. UEFA je ovim pokazala da je potpuno predana poštovanju temeljnih vrijednosti sporta i branjenju ključnih principa otvorenog takmičenja. Ove odluke rezultat su intenzivnih razgovora s navijačima, igračima, trenerima i predstavnicima saveza.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

 

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd